Europos Sąjunga rengia devintąjį sankcijų Rusijai paketą

  • Teksto dydis:

 Maskvai vis tęsiant invaziją Ukrainoje, Europos Sąjunga (ES) aktyviai rengia naują, jau devintąjį sankcijų Rusijai paketą, ketvirtadienį rašo „Deutsche Welle“.

„Daug dirbame, siekdami suduoti Rusijai smūgį ten, kur skauda, ir dar labiau pakirsti jos gebėjimą tęsti karą prieš Ukrainą“, – viešėdama Suomijoje pareiškė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen).

„Esu tikra, kad jau visai netrukus su Didžiuoju septynetu (G-7) ir kitais svarbiais partneriais sutarsime dėl pasaulinių rusiškos naftos kainų lubų nustatymo. Nenusiraminsime, kol Ukraina nenugalės Putino ir nelaimės jo nesąžiningo ir barbariško karo“, – pabrėžė ji.

Komisijos pirmininkė nepateikė išsamesnės informacijos apie sankcijas, kurios galėtų būti įtrauktos į naująjį paketą.

U. von der Leyen griežtai sukritikavo Rusijos pajėgų smūgius Ukrainos civilinei infrastruktūrai, pavadinusi šiuos veiksmus karo nusikaltimais, ir kartu pareiškė esanti tikra, kad Ukraina nugalės.

„Žinau, kad mūsų ukrainiečių draugai įveiks šią strategiją, nes jie yra stiprūs, jų tikslas yra teisingas, o mes, Europos Sąjunga, palaikysime juos šiais sunkiais laikais tiek, kiek reikės“, – pareiškė Komisijos pirmininkė.

Dėl Rusijos invazijos į Ukrainą Europos Sąjunga patvirtino jau aštuonis sankcijų Rusijai paketus.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaEuropos Sąjungasankcijos RusijaiUrsula von der Leyen

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių