ES skyrė Ukrainai 600 mln. eurų

Europos Komisija pervedė Ukrainai 600 mln. eurų pagal makrofinansinės pagalbos programą, susijusią su COVID-19 pandemija, pranešė EK spaudos tarnyba.

„Ukraina ir toliau užima svarbią vietą Europos darbotvarkėje. Tai mūsų kaimyninė šalis, priklausanti Europai. Mes ketiname siūlyti politinę, finansinę ir techninę paramą, ypač šiuo krizės metu, reaguodami į COVID-19 pandemiją, socialinėms ir ekonominėms pasekmės įveikti“, – pranešime cituojamas Europos Komisijos vicepirmininkas Valdis Dombrovskis.

Jis priminė, kad tai yra pirmoji neatidėliotinos makrofinansinės pagalbos Ukrainai išmoka.

EK manymu, ji prisidės prie makrofinansinio stabilumo Ukrainoje, „leis jai skirti lėšų koronaviruso pandemijos rimtiems neigiamiems socialiniams ir ekonominiams padariniams švelninti“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis išreiškė padėką už šios makrofinansinės pagalbos suteikimą.

„Tai reikšmingas ekonomikos stabilumo ir tolimesnės reformų eigos Ukrainoje palaikymo signalas“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Ukraina ir ES liepos mėnesį pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą ir paskolos sutartį dėl 12-os mėnesių trukmės penktosios 1,2 mlrd. eurų vertės makrofinansinės paramos programos. Paskola bus suteikta 15-ai metų už 0,125 proc. metų palūkanų. Finansinė parama galės būti naudojama dviejose srityse – šalies makrofinansiniam stabilumui užtikrinti ir tęstinoms struktūrinėms reformoms finansuoti.

Pirmoji 600 mln. eurų dydžio išmoka – be jokių konkrečių sąlygų, tačiau antrajai daliai gauti Ukrainai teks įgyvendinti aštuonis reikalavimus dėl viešųjų finansų valdymo, kovos su korupcija, verslo aplinkos ir valstybinių įmonių valdymo gerinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda JAV pakalikams

Gėda JAV pakalikams portretas
ES sumokėjo Kijevo banditams ir žudikams, kad tęstų pilietinį karą.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Čiuožk tik prakeiktas komuniste!!!

Hahaha

Hahaha portretas
Jo vagina fasistams pašalpą kad galėtų pulti Dombasa,o liaudis net nematytą tų pinigų nes juos tuoj isvogs
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių