EK vadovas: mes buvome labai kantrūs su savo britų draugais

Prieš naujus balsavimus dėl „Brexito“ britų Bendruomenių Rūmuose Europos Komisijos pirmininkas Jeanas Claude'as Junckeris paragino Didžiąją Britaniją paskubėti. „Mes buvome labai kantrūs su savo britų draugais“, - sakė J. C. Junckeris italų stočiai „Rai 1“. Tačiau kantrybė esą „baigėsi“. Jis norįs, kad Didžioji Britanija „ateinančiomis valandomis, ateinančiomis dienomis“ susitartų, kokiu keliu nori eiti.

Bendruomenių Rūmai pirmadienį dar kartą svarstys galimas „Brexito“ sutarties alternatyvas. Kai penktadienį susitarimas su ES buvo trečią kartą atmestas, parlamentarai mėgins dar kartą balsuoti dėl kitų variantų.

Parlamento pirmininkas Johnas Bercow'as iš aštuonių pasiūlymų išrinks tuos, dėl kurių balsuos deputatai. Per balsavimą praėjusį trečiadienį nė viena iš aštuonių iniciatyvų daugumos nesulaukė.

Parlamentarai jau keliskart pasisakė prieš vadinamąjį kietąjį „Brexitą“, tačiau iki šiol nesugebėjo susitarti dėl su Briuseliu išsiderėtos išstojimo sutarties alternatyvų.

Stebėtojai mano, kad šį kartą kuriam nors variantui bus pritarta. Tarp jų yra ilgalaikis Didžiosios Britanijos pasilikimas Muitų sąjungoje arba kad britai referendume balsuotų dėl sandorio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pijokas

pijokas portretas
jis,patyletu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių