E. Macronas: Prancūzija studijuos savo istoriją, bet nenuvers nė vienos statulos

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas perspėja, kad „kilnios kovos“ prieš diskriminaciją dėmesį gali nukreipti „komunitarizmas ir neapykantos kupinas, netikras istorijos perrašymas“.

„Šį vakarą sakau jums labai aiškiai, mano mieli tėvynainiai: Respublika iš savo istorijos neištrins nė vieno pėdsako ar vardo. Ji nepamirš nė vieno savo darbo. Ji nenuvers nė vienos statulos“, – per televiziją transliuotoje kalboje sekmadienį sakė E. Macronas.

Pasak jo, Prancūzija privalo „aiškiai pasižiūrėti į visą mūsų istoriją, visą mūsų atmintį kartu“, ypač – į kolonijinius ryšius su Afrika, kad būtų įmanoma „sukurti įmanomą dabartį ir ateitį abiejose Viduržemio jūros pusėse“.

Šiam procesui, teigė E. Macronas, reikia „valios įtvirtinti tiesą, tačiau tai jokiais būdais neturi būti pataisymas ar neigimas to, kas mes esame“.

E. Macronas taip komentavo situaciją pasaulyje dėl nuvilnijusių „Black Lives Matter“ protestų, kilusių po to, kai JAV baltaodis policijos pareigūnas nužudė neginkluotą juodaodį George'ą Floydą. Daugelyje šalių protestuotojai ragina nuversti buvusių kolonistų ir vergvaldžių statulas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lkauniete

lkauniete portretas
Jaunas E.Macron,bet protingai zvelgentis I durniu situacija JAV [[po baraku pasibuvimo baltuose rumuose juodasis gaivalas sumaisse prota],tie zmones turetu dekoti Dievui ,kad jie randasi toje valstybeje ,o ne griauti JA is vidaus,,Manau visi supranta Afrikos zmoniu nostalgija savo afrikai,bet jie laisvi pasirinkimui ,kur gyventi,,Juk xx-xx1 amziuose to ,kas ivyko viduramziais ---ne I vyktu dabar afrikieciai verziasi I teieshko juodieji priezasties policijos darbo"broke" bet ne spalvoje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių