Diplomatai: ES remia sankcijas Rusijai

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai pirmadienį pasiekė „politinį susitarimą“ įvesti tikslines sankcijas asmenims Rusijoje, atsakingiems už Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkalinimą ir griežtas priemones prieš jo šalininkus, sakė diplomatai.

Susitikę Briuselyje ministrai paprašė bloko užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio (Žozepo Borelio) parengti galutinį asmenų, kuriems bus taikomos sankcijos, sąrašą, tačiau jokie oligarchai į jį nebus įtraukti, naujienų agentūrai AFP sakė vienas aukšto rango diplomatas.

Per pirmadienio susitikimą ministrai neaptarinėjo žmonių, kuriems bus taikomos sankcijos, pavardžių.

Vis dėlto diplomatiniai šaltiniai Europos žiniasklaidai sakė, kad sankcijos gali būti paskelbtos Rusijos tyrimų komiteto vadovui Aleksandrui Bastyrkinui, Nacionalinės gvardijos vadui Viktorui Zolotovui, generaliniam prokurorui Igoriui Krasnovui, Federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) direktoriui Aleksandrui Kalašnikovui.

ES užsienio reikalų ministrams pasiekus politinį susitarimą dėl būsimų priemonių, bus galima pradėti rengti konkrečias sankcijas. Pasak šaltinių, sankcijų sąrašas turėtų būti parengtas greitu laiku.

ES santykiai su Rusija ir sankcijos jai yra tarp pagrindinių pirmadienį Briuselyje vykstančios Užsienio reikalų tarybos klausimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Užuojauta jums p. besikeikianti ir besikoliojanti Kremliaus šunauja (sovietiniai kolonistai, kolaborantai, Karbauskio žalios vištos spaudytojai bei kitos Lietuvos atmatos ir atmatėlės). Jūsų kvailumas beribis. Ar jūs susiriesdami keiksitės, ar jūs taškydamiesi nuodingom seilėm koliositės, niekas jums nepadės..

Čiubaka

Čiubaka portretas
eilinį kartą nuskalpuos savus verslininkus ir garsiai šauks gerovės valstybė

šiaip

šiaip portretas
tai juokingos tos sankcijos, įvedė embargus, tai rusai ta proga baigia susitvarkyti savo žemės ūkį, dabar jie tampa pagrindiniai produktų tiekėjai arba siūlymai areštuoti jų politikierių turtus, o jeigu jie sumanytų nacionalizuoti tūkstančius Europos įmonių pas save, tame tarpe ir ypatingai stambių, pvz. kaip mašinų gamintojų ir panašiai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių