Visiškai pasiskiepijusiam Latvijos prezidentui patvirtintas COVID-19

Latvijos prezidentui Egilui Levitui ketvirtadienį buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija, nors jis yra visiškai pasiskiepijęs nuo COVID-19, pranešė valstybės vadovo atstovė Justynė Deičmanė.

Trečiadienio vakarą grįžęs iš savo darbo vizito Švedijoje E. Levitas pasidarė greitąjį testą dėl COVID-19. Testo rezultatas buvo teigiamas.

Tuomet prezidentui buvo atliktas patikimesnis PGR (polimerazės grandininės reakcijos) testas, kurio rezultatai taip pat buvo teigiami. Pasak atstovės, prezidentui pasireiškė lengvi ligos simptomai.

Prezidentūra nurodė, kad susiklosčius šioms aplinkybėms Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas (Klausas Johanisas) atidėjo vizitą Latvijoje, planuotą spalio 15–16 dienomis. Taip pat buvo atšaukti kiti į E. Levito darbotvarkę įtraukti susitikimai. Latvijos vadovas darbą tęs nuotoliniu būdu.

Kaip BNS informavo J. Deičmanė, tarp asmenų, kurie buvo įvardyti kaip turėję kontaktą su prezidentu, yra prezidento kanceliarijos darbuotojai, lydėję E. Levitą darbo vizituose Danijoje ir Švedijoje spalio 12–13 dienomis, taip pat prezidentūros darbuotojai, dirbę kartu su E. Levitu spalio 11 dieną.

Kaip rodo šios savaitės Latvijos prezidento darbotvarkė, E. Levitas dirbo su savo patarėjais ir lankėsi Švedijoje, kur dalyvavo Malmės tarptautiniame Holokausto atminimo ir kovos su antisemitizmu forume. Šio vizito metu E. Levitas kartu su kitų šalių vadovais susitiko su Švedijos ministru pirmininku Stefanu Lofvenu (Stefanu Liovenu).

E. Levitas taip pat buvo susitikę su Bosnijos ir Hercegovinos valstybei vadovaujančio trijų narių Prezidiumo atstovu kroatu Željko Komšičiumi (Želku Komšičiumi), taip pat lankėsi Raoulio Wallenbergo (Raulio Valenbergo) žmogaus teisių ir humanitarinės teisės institute.

E. Levitas buvo vienas pirmųjų Latvijos pareigūnų, pasiskiepijusių nuo COVID19 metų pradžioje. Jis gavo dvi vakcinos „AstraZeneca“ dozes: pirmą – vasario viduryje, o antrą – balandžio pabaigoje.

Buvęs prezidentas Valdis Zatleras, kuris irgi buvo paskiepytas šių metų pradžioje, COVID-19 užsikrėtė rugsėjo pabaigoje.

Latvijos vyriausybė jau kurį laiką diskutuoja dėl būtinybės pradėti vakcinavimą trečiąja pastiprinančiąja vakcinos doze. Nuo spalio pradžios trečią vakcinos dozę gali gauti visi vyresni nei 65 metų senjorai.

Sveikatos apsaugos ministras  Danielis Pavlutas (Danielis Pavliutas) anksčiau sakė, kad trečioji vakcinos nuo COVID-19 dozė yra rekomenduojama vyresniems nei 65 metų asmenims ir slaugos namų darbuotojams bei gyventojams. Visą vakcinacijos kursą užbaigę gyventojai pastiprinančiąją vakcinos dozę gali gauti praėjus pusmečiui po antrojo skiepo.

Latvijoje ketvirtadienį buvo antrą dieną iš eilės fiksuotas didžiausias nuo pandemijos pradžios COVID-19 atvejų paros prieaugis – koronaviruso infekcija nustatyta 2 408 žmonėms. Be to, šalies sveikatos tarnybos pranešė, kad per parą šalyje mirė 21 koronavirusu užsikrėtęs žmogus – daugiausiai nuo kovo mėnesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

&&&&

&&&& portretas
Štai ir patvirtinta kiek efektyvūs skiepai o dar kiek nuo jų mirs neaišku.

turbut

turbut portretas
vityniams oligarhams neitiko tai ir sumarmaliavo uzkrata juk rusiu pasirinkimas======
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių