D. Trumpas: V. Zelenskis yra didžiausias pardavėjas istorijoje

  • Teksto dydis:

Volodymyras Zelenskis artėjančiuose JAV prezidento rinkimuose nori Demokratų partijos kandidatės Kamalos Harris pergalės.

Tai pirmadienį per mitingą Pensilvanijos valstijoje pareiškė Respublikonų partijos kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas, praneša „Reuters“.

„Manau, kad Zelenskis yra didžiausias pardavėjas istorijoje. Kiekvieną kartą atvykęs į šią šalį jis išvyksta su 60 milijardų dolerių. Jis labai nori, kad jie (demokratai) laimėtų rinkimus, bet aš elgčiausi kitaip, aš rasiu būdą pasiekti taiką“, – sakė D. Trumpas.

Anot jo, pergalės atveju jis paskambins Rusijos ir Ukrainos prezidentams ir paragins juos sudaryti taiką. Bet jokių savo „taikos plano“ detalių D. Trumpas neatskleidė.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos prezidentas V. Zelenskis šiuo metu lankosi Niujorke, kur vyksta JT Generalinės Asamblėjos renginiai.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įsitikinęs, kad karas su Rusija yra „arčiau pabaigos“ nei daugelis mano, ir paragino sąjungininkus toliau stiprinti Ukrainos kariuomenę.

Jis tai pareiškė interviu televizijos kanalui „ABC News“ per savo vizitą Jungtinėse Valstijose, praneša „Ukrinform“.

„Pergalės planas – tai Ukrainos stiprinimas. Todėl prašome mūsų draugus, mūsų sąjungininkus, mus remti. Tai labai svarbu“, – sakė prezidentas.

Kartu jis pabrėžė: „Tikiu, kad esame arčiau taikos nei manome. Esame arčiau karo pabaigos“.

Pasak V. Zelenskio, Putinas bijo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacijos Kursko srityje.

„Tai tiesa. Jis labai bijo“, – pažymėjo Ukrainos prezidentas, aiškindamas tai tuo, kad rusai pamatė Putino nesugebėjimą apginti savo teritoriją.

Ukrainos lyderis taip pat pareiškė, kad tik iš „stiprių pozicijų“ Ukraina gali „priversti Putiną nutraukti karą“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDonaldas Trumpaszelenskio vizitas jav

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių