D. Trumpas grasina muitais Gvatemalai

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino Gvatemalai muitais, nes šalis nusprendė nepasirašyti migracijos susitarimo.


Gvatemala atsisakė pasirašyti sutartį, kuriuo ji būtų paskelbta saugia trečiąja šalimi, antradienį tviteryje rašė D. Trumpas. Todėl jo vyriausybė dabar, be kita ko, svarsto muitų galimybę.

Pradžioje buvo planuota, kad JAV ir Gvatemala pasirašys susitarimą, kuriame ši bus paskelbta saugia trečiąja šalimi. Tačiau Gvatemalos opozicijos politikai tada kreipėsi į Aukščiausiąjį teismą, kad tam užkirstų kelią. Konstitucinis teismas nusprendė, kad prezidentas Jimmy‘is Moralesas be parlamento pritarimo tokio susitarimo pasirašyti negali.
 
Daug žmonių, ieškančių prieglobsčio JAV pietiniame pasienyje, yra iš Centrinės Amerikos. Jie bėga nuo skurdo ir smurto savo gimtosiose šalyse. D. Trumpas daro didelį spaudimą šalims, kad jos imtųsi kokių nors veiksmų.
 
JAV prezidentas ir Meksikai grasino muitais. Tada kaimyninė šalis įsipareigojo, be kita ko, savo pasienyje su JAV pasitelkdama nacionalinę gvardiją, pažaboti migrantų srautus iš JAV per Meksiką. Meksikos užsienio reikalų ministras Marcelas Ebrardas pirmadienį sakė, kad nuo tada migraciją pavyko sumažinti 36 proc.
 
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių