D. Trumpas apie Venesuelą: kova už laisvę prasidėjo

  • Teksto dydis:

Venesueloje vykstant kovai dėl valdžios, JAV prezidentas Donaldas Trumpas dar kartą aiškiai stojo laikinuoju prezidentu pasiskelbusio Juano Guaido pusėn. Turėdamas omenyje demonstracijas prieš prezidentą Nicolą Madurą, D. Trumpas trečiadienį tviteryje rašė: „Kova už laisvę prasidėjo!“ Visoje Venesueloje vyksta „dideli protestai“ prieš N. Madurą, teigė jis. Prieš tai D. Trumpas telefonu kalbėjosi su J. Guaido ir pasveikino jį su „istoriniu“ valdžios perėmimu.

Trečiadienį tūkstančiai Venesuelos gyventojų dalyvavo demonstracijose, remiančiose J. Guaido. Jie reikalavo kariuomenės paramos opozicijos lyderiui. „Ginkluotosios pajėgos, susigrąžinkite orumą“, „Guaidas – prezidentas“ ir Maduras – uzurpatorius“, – tokius plakatus protestuose visoje šalyje laikė žmonės. Mitinge Karakaso universitete J. Guaido dar kartą paragino kariuomenę prisijungti prie opozicijos.

Nuo 2013 metų prezidento pareigas einantis N. Maduras kaltina JAV siekiu jo šalyje įvykdyti perversmą.

Tuo tarpu paremti J. Guaido išeivius iš Venesuelos agituos JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as. Jis penktadienį vyks į Majamį, kur dalyvaus mitinge už valdžios pasikeitimą Venesueloje.

Majamyje gyvena didžiausia išeivių iš Venesuelos bendruomenė Jungtinėse Valstijose. Be M. Pence'o demonstracijoje kalbės ir Floridos senatoriai Marcas Rubio bei Rickis Scottas.


Šiame straipsnyje: Donaldas TrumpasVenesuelaJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Irako naftą jau išvogė, tai jau dabar puls Venesuelą. Imtų kartu ir Iraną, tik bijo jo galios. Šlykštūs jankių teroristai. Kad juos kas nuo žemės nušluotų, pasaulis suklestėtų.

Gėda

Gėda portretas
JAV nori apiplėšti Venesuelą ir pasisavinti naftos išteklius. Gėda ES su pseudodemokratijai ir valstybių suverenitetu.

sekancia auka po SIRIJOS amerikonas

sekancia  auka po SIRIJOS amerikonas portretas
numate Venesuela....paskandins kraujyje , apiples ,supjudys tarpusavy sunaikins tauta..visa saly..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių