D. Trumpas apie planus pasitraukti iš verslo paskelbs sausį

  • Teksto dydis:

Išrinktasis Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) nusprendė iki sausio atidėti savo pirmąją, kaip JAV prezidento, spaudos konferenciją, kurios metu jis ketina pasidalinti savo planais dėl pasitraukimo iš verslo, skelbia televizijos kanalas CNN.

„Pranešimas nukeltas į kitą mėnesį“, – televizijos kanalui pranešė D. Trumpo atstovė Hope Hicks (Hop Hiks).

Kaip teigia vienas šaltinis iš D. Trumpo pereinamosios komandos, buvo nuspręsta atidėti spaudos konferenciją daugiausia dėl to, kad norima visą dėmesį sutelkti į prezidento komandos formavimą. taip pat dėl sunkumų, su kuriais susiduria išrinktojo prezidento teisininkai, mėginantys išspręsti šią situaciją.

Gruodžio 7 d. dienraštis „The Washington Post“, remdamasis D. Trumpo atstovu Jasonu Milleriu (Džeisonu Mileriu), paskelbė, kad išrinktasis prezidentas pardavė visas savo turėtas akcijas dar birželį. Tačiau jis nekonkretizavo, kodėl D. Trumpas pardavė savo akcijas, kam ir už kiek. Taip pat neaišku, ar nuo tada būsimasis JAV prezidentas ką nors pirko.

D. Trumpui aktyvų portfeliui priklausė akcijos ir obligacijos tokių kompanijų, kaip „Apple“, AT&T, „ExxonMobil“ ir „Goldman Sachs“.

Lapkričio 30 d. D. Trumpas paskelbė, kad visiškai traukiasi iš verslo pasaulio, kol eis prezidento pareigas. Esą tai jis daro siekdamas išvengti interesų konflikto.

„Šiuo metu ruošiami dokumentai, kuriuos pasirašęs visiškai pasitrauksiu iš verslo. Prezidentavimas – gerokai svarbesnė užduotis“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis.

Tuomet D. Trumpas teigė, kad spaudos konferencija, kurioje jis viską paaiškins, įvyks gruodžio 15 d.

Pagal įstatymą, D. Trumpas turi teisę neatskleisti informacijos apie savo finansus iki 2018 metų gegužės, pažymi „The Washington Post“. Leidinio teigimu, iš parduotų aktyvų gautomis lėšomis galėjo būti finansuojama D. Trumpo rinkimų kampanija.

Pats D. Trumpas savo turtą vertina daugiau nei 10 mlrd. JAV dolerių. Tačiau ekspertai šiuo klausimu nesutaria. Pavyzdžiui, žurnalas „Forbes“ jos turtas vertina tik 4,5 mlrd. JAV dolerių, o bendrovė „Wealth-X“ – 4,4 mlrd. JAV dolerių.

D. Trumpas tokius vertinius atmeta ir teigia, kad jis „kainuoja gerokai daugiau“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių