D. Trumpas iš anksto balsuos Floridoje

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį Floridoje iš anksto atiduos balsą valstybės vadovo rinkimuose, ketvirtadienį pranešė Baltieji rūmai.

„Prezidentas Trumpas planuoja balsuoti iš anksto šeštadienį Vest Palm Biče Floridoje“, – sakė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Juddas Deere'as.

Kai D. Trumpas išvyksta iš Baltųjų rūmų, oficiali jo rezidencija yra Floridoje, kur prezidentui priklauso du didžiuliai golfo kurortai. Vienas jų yra Atlanto vandenyno pakrantėje esančiame Vest Palm Biče.   

Prezidento rinkimai vyks lapkričio 3-iąją, tačiau šįmet beprecedentis skaičius amerikiečių iš anksto atiduoda savo balsus tiesiogiai arba paštu. 

Dauguma rinkėjų balsuoja iš anksto, kad siaučiant koronavirusui išvengtų stovėjimo ilgose eilėse rinkimų dieną.

D. Trumpas daugelį mėnesių piktinasi išplėstomis galimybės balsuoti paštu. Prezidentas nekart sakė, kad dėl balsavimo paštu rinkimai bus suklastoti. Viešosios nuomonės apklausos rodo, kad D. Trumpas atsilieka nuo savo varžovo, demokratų kandidato Joe Bideno.   

Florida yra viena iš valstijų, kur D. Trumpui būtina pergalė, kad užsitikrintų pakankamai Rinkikų kolegijos balsų J. Bidenui įveikti. Penktadienį prezidentas čia rengia du savo rinkimų kampanijos mitingus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių