Čečėnijos lyderio “Instagram“ paskyroje – grasinimas Kremliaus oponentams

  • Teksto dydis:

Kremliui ištikimas Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas, geležiniu kumščiu valdantis tą pietinį Rusijos regioną, pirmadienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame šalies opozicijos veikėjai matomi tarsi per snaiperio šautuvo taikiklį.

Įraše, kuris buvo paskelbtas daug sekėjų turinčioje R.Kadyrovo „Instagram“ paskyroje, matomas snaiperio taikiklyje atsidūręs buvęs Rusijos premjeras Michailas Kasjanovas, vadovaujantis opozicijos koalicijai RPR-PARNAS, ir šalimais stovintis jo pavaduotojas Vladimiras Kara-Murza.

„Jeigu kas nors nesuprato – dabar supras!“ – parašė R.Kadyrovas, komentuodamas tą vaizdo įrašą, pridūręs, kad ekspremjeras išvyko į Prancūziją rinkti lėšų Rusijos opozicijai.

V.Kara-Murza naujienų agentūrai AFP sakė, kad jis ir M.Kasjanovas laiko šią R.Kadyrovo „Instagram“ žinutę „tiesioginiu kurstymu žudyti“.

„Tai yra nebaudžiamumo, įsiviešpatavusio po Boriso Nemcovo nužudymo, rezultatas“, – pabrėžė V.Kara-Murza, kalbėdamas apie Vladimiro Putino kritiką, kuris pernai buvo nušautas ant vieno Maskvos tilto Kremliaus pašonėje.

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Kremlius „nestebi Ramzano Kadyrovo „Instagram“ paskyros“, bet žadėjo pasidomėti šiuo reikalu.

V.Kara-Murza sakė, kad R.Kadyrovo paskelbtame įraše matomas vaizdas buvo nufilmuotas sensacijų besivaikančio naujienų portalo ir televizijos „LifeNews“, žinomų dėl ryšių su Rusijos slaptosiomis tarnybomis.

Tas siužetas buvo nufilmuotas, kai abu opozicijos veikėjai dalyvavo praėjusį mėnesį Prancūzijos mieste Strasbūre vykusiuose Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos posėdžiuose, kurių vienas buvo skirtas B.Nemcovo atminimui.

R.Kadyrovo žinutėje rašoma: „Kasjanovas vyko į Strasbūrą, kad gautų pinigų Rusijos opozicijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių