Buvę ministrai užsipuolė Izraelį

Trys buvę Danijos užsienio reikalų ministrai teigia, kad Izraelis turi pasirinkti – demokratija ar apartheidas.

Kaip skelbia Danijos naujienų portalas politiken.dk, trys buvę ministrai – Uffe`as Ellemannas (liberalas), Mogensas Lykketoftas (socialdemokratas) ir Nielsas Helvegas Petersenas (socialliberalas) dienraštyje „Berlingske Tidende“ paskelbtame tekste neįprastai atvirai kritikavo Izraelį.

„Izraelis turi pasirinkti tarp demokratiškos valstybės, kurioje daugumą sudarytų žydai, tačiau ji būtų apribota 1967 metų sienomis, arba nedemokratiškos žydų valstybės su į apartheidą panašiomis sąlygomis“, – teigia trys ministrai.

„Abbasas [Mahmoudas Abbasas, Palestinos prezidentas – lrt.lt] savo žodžiais ir veiksmais parodė, kad turi valios siekti taikos, Netanyahu [Benjaminas Netanyahu, Izraelio ministras pirmininkas – lrt.lt] apie šios procesus kalba suktai“, – teigia ministrai ir priduria, kad Izraelis turėtų būti labiau spaudžiamas.

Dienraštis „Berlingske Tidende“ taip pat priduria, kad dabartinis Danijos užsienio reikalų ministrė Lene Espersen nemato pagrindo keisti dvišalius santykius.

„Akcentuoti tik Izraelio atsakomybę – klaidinga. Kodėl mano buvę kolegos nekalba apie „Hamas“ vykdomas Izraelio atakas ir kodėl jie nereikalauja atsakomybės iš palestiniečių?“ – L. Espersen sakė „Berlingske Tidende“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių