Brunėjus įveda mirties bausmę homoseksualams

Nepaisydamas tarptautinės kritikos, Brunėjus įveda mirties bausmę homoseksualams. Jei homoseksualūs partneriai užsiminės seksu tarpusavyje, jiems ateityje, kaip viduramžiais, grės užmėtymas akmenimis. Baudžiamieji įstatymai atitinkamai sugriežtinti remiantis vyriausybės sprendimu ir pritarus autoritariškai valdančiam sultonui Hassanalui Bolkiahui.

To pagrindas - šariatas. Minėti įstatymai bus taikomi ir užsieniečiams. Buvusioje britų kolonijoje Borneo saloje didelė dauguma iš maždaug 500 000 gyventojų išpažįsta islamą. Sultonas - vienas turtingiausių pasaulio monarchų - čia valdo jau nuo 1967-ųjų. Pastaraisiais metais įtaką sustiprino konservatyvios islamiškos jėgos. Iki šiol už homoseksualius santykius Brunėjuje grėsė iki 10 metų kalėjimo. Gėjai ir lesbietės čia engiami nuo seno. Homoseksualumas oficialiai buvo uždraustas ir kolonializmo metais.

Nuo balandžio 3-iosios už seksą tarp vyrų ar seksą tarp moterų dabar galės būti skiriama mirties bausmė. Tada bus leidžiamas ir viešas baudimas lazda. Taip pat sugriežtinamos bausmės už vagystes. Ateityje ilgapirščiams galės būti amputuojamos rankos ir kojos.

Organizacija „Amnesty International“ kreipėsi į Brunėjų, ragindama atsisakyti tokių „žiaurių ir nežmoniškų bausmių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romualdas

Romualdas portretas
Va taip.....o LT ir visoje sušvinkusioje europoje net blogo žodžio pasakyti negali iškrypėliams....

Musulmonas

Musulmonas portretas
Reikia, karinio perversmo... ir pritaikyti šituos įstatymus čia. Turim, pavyzdžių, --p a d e d a...

Lietuvis

Lietuvis portretas
Jus iškrypėliai nesuprantat vieno paprasto dalyko jei būtų karas jūs greičiau nei brunėjuje būtute iššaudytų visi karai išvalo visiuomenes nuo atmatų
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių