Britanijos premjeras pasmerkė D. Trumpą už neramumų kurstymą

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) ketvirtadienį pasmerkė savo buvusį sąjungininką JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), kai šio šalininkai įsiveržė į Kapitolijų, pakurstyti valstybės vadovo kalbų apie neva suklastotus rinkimus.

„Visą mano gyvenimą Amerika reiškė kai kuriuos labai svarbius dalykus: laisvės ir demokratijos idėją“, – per spaudos konferenciją koronaviruso krizės Britanijoje tema sakė Niujorke gimęs B. Johnsonas.

„Kadangi jis skatino žmones šturmuoti Kapitolijų ir kadangi būdamas prezidentas [jis] nuolat skleidė abejones dėl laisvų ir sąžiningų rinkimų baigties, manau, kad tai buvo visiškai klaidinga“, – pridūrė premjeras.

„Nedvejodamas smerkiu raginimą žmonėms elgtis taip gėdingai, kaip jie darė Kapitolijuje, – kalbėjo B. Johnsonas. – Ir viskas, ką galiu pasakyti – jog man labai malonu, kad išrinktasis prezidentas [Joe Bidenas, Džo Baidenas] dabar yra tinkamai patvirtintas ir bus deramai patvirtintas poste, taip pat kad demokratija nugalėjo.“

B. Johnsonas tapo pirmuoju Europos lyderiu, pasikalbėjusiu su J. Bidenu po jo pergalės per lapkritį vykusius prezidento rinkimus, nors šis yra pareiškęs, kad Britanijos premjeras yra D. Trumpo „fizinis ir emocinis“ klonas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha.... ,,,kieno karvei mukti.,,.........

cha.... ,,,kieno karvei  mukti.,,......... portretas
ziurek Johnsonai ..kad neuzilgo Trampas savo Facebook,e nepasmerktu tave .... kada anglai skura ims tau lupt....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių