„Boeing“ skirs 100 mln. dolerių „737 Max“ katastrofų aukų artimiesiems

  • Teksto dydis:

JAV aeronautikos milžinas „Boeing“ paskelbė išmokėsiantis 100 mln. dolerių žmonėms, kurių artimieji ir draugai žuvo dviejose „Boeing 737 Max“ katastrofose Indonezijoje ir Etiopijoje.

Apibūdindama sumą kaip „pradinę investiciją“, bendrovė paaiškino bendradarbiausianti su vietos bendruomenėmis ir ne pelno siekiančiomis organizacijomis, kad padengtų „pragyvenimo išlaidas“ katastrofų aukų artimiesiems ir padėtų vystytis ekonomiškai tiems regionams, kurie buvo labiausiai paveikti „Lion Air“ ir „Ethiopian Airlines“ katastrofų.

„Boeing“ šiuo metu bylinėjasi su kelių aukų artimaisiais, kurie siekia kur kas didesnių kompensacijų, nes 100 mln. dolerių esą yra pernelyg mažai. Palyginimui, vienas „Boeing 737 Max 8“ orlaivis kainuoja daugiau nei 120 mln. dolerių.

„Mes apgailestaujame dėl šių tragiškų įvykių, nusinešusių šimtus gyvybių. Jos išliks mūsų širdyje ir mūsų mintyse dar ilgus metus. Reiškiame didžiausią užuojautą aukų artimiesiems ir draugams bei tikimės, kad šis pirminis žingsnis padės jiems nusiraminti“, – pranešime cituojamas „Boeing“ vadovas Dennisas Muilenburgas.

„Boeing“ dar balandį atskleidė nežinantis, kiek „Boeing 737 Max“ krizė atsieis bendrovei.

„Negalime įvertinti nuostolių, kuriuos sukels tebeatliekami tyrimai, masto“, – tuo metu teigė bendrovės atstovai.

Po dviejų katastrofų pernai spalį Indonezijoje ir kovo 10 d. Etiopijoje, nusinešusių iš viso 346 žmonių gyvybes, „Boeing 737 Max" orlaivių skrydžiai yra draudžiami tol, kol bus išaiškintos tikslios tragedijų priežastys.

Preliminarūs juodųjų dėžių duomenys parodė, kad Indonezijos „Lion Air" ir Etiopijos „Ethiopian Airlines" pilotų valdomų orlaivių katastrofos galėjo būti panašios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių