Baronienė: neturtingieji alksta, nes nemoka gaminti maisto

  • Teksto dydis:

Viena britų Lordų Rūmų narė iš ministro pirmininko Davido Camerono (Deivido Kamerono) partijos pirmadienį pareiškė, kad neturtingieji dažnai alksta dėl to, kad nemoka gerai ruošti maisto, tad yra priversti pirkti brangų maistą, prikimštą cukraus ir riebalų.

Baronienė Anne Jenkin (En Dženkin), velionės ministrės pirmininkės Margaret Thatcher (Margaret Tečer) draugė, sakė, kad maisto gaminimo įgūdžių trūkumu iš dalies galima paaiškinti kai kurių neturtingų žmonių nesugebėjimą paruošti vertingo maisto.

„Mes praradome daug savo valgio gaminimo įgūdžių. Neturtingi žmonės nežino, kaip gaminti valgį“, – sakė A.Jenkin per pirmadienį paskelbtos parlamento ataskaitos dėl bado ir maisto skurdumo pristatymą.

„Šiandien suvalgiau didelį dubenėlį košės, kuri kainavo 4 pensus. Didelis dubenėlis saldintų sausų pusryčių jums kainuos 25 pensus“, – sakė ji.

Jos telefonu Lordų Rūmuose niekas neatsakė, bet vėliau ji atsiprašė.

„Padariau klaidą. Kvailai kalbėjau be iš anksto parengto teksto, – sakė ji BBC radijui. – Kaip visuomenė mes praradome savo sugebėjimą ruošti maistą. Gyvenimas yra reikšmingai pigesnis, jei gali gaminti valgį“.

Jos komentarai pasirodė vykstant ir taip emocingiems debatams dėl bado ir skurdo, kai milijonai britų rengiasi švęsti Kalėdas.

Kenterberio arkivyskupas yra sakęs, kad matyti alkstančiuosius Britanijoje jam buvo didesnis šokas nei matyti badaujančius žmones kai kur Afrikoje, nors britų padėtis ir nėra tokia rimta.

80 mln. tikinčiųjų vienijančiai anglikonų bendruomenei vadovaujantis Justinas Welby (Džastinas Velbis) palygino dvi savo pastarojo meto patirtis, kai matė alkanus žmones Kongo Demokratinėje Respublikoje ir kalbėjosi su viena šeima, ieškančia nemokamo maisto Anglijoje.

„Jų padėtis man pasirodė labiau šokiruojama“, – sakė J.Welby.

„Atliekų mastas šioje šalyje yra stulbinantis. Kaip šalis mes išmetame maždaug 15 mln. tonų maisto per metus, mažiausiai 4 mln. tonų išmetant namų ūkiams“, – sakė jis.

Minėtoje parlamento ataskaitoje akcentuojama vis didėjanti britų priklausomybė nuo maisto bankų, kurie tiekia žmonėms nemokamą maistą ir kitus dalykus.

Tyrimas parodė, kad žmonių, kuriems labdaros fondas „Trussell Trust“ suteikė pagalbą maistu, skaičius 2013-2014 metais buvo 913 138 – septynis kartus didesnis nei 2011-2012 metais.

Vėlavimas mokėti valstybės pašalpas yra priežastis, dėl kurios daug žmonių lankėsi maisto bankuose, parodė tyrimas.

Baronas, baronienė, Davidas Cameronas, Lordų rūmai, britai, Didžioji Britanija, Anne Jenkin, Margaret Thatcher, Justinas Welby, Trussell Trust, labdara, parama, maisto bankas, sausi pusryčiai, košė, 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių