B. Johnsonas: britai turi ruoštis dar griežtesniems COVID-19 apribojimams

  • Teksto dydis:

Dėl koronaviruso įvesti apribojimai Anglijoje gali būti dar labiau sugriežtinti siekiant neleisti pablogėti epidemiologinei situacijai, BBC pareiškė šalies premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas).

„(Priemonės) veikiausiai taps dar griežtesnės“, – sakė britų vyriausybės vadovas.

Jis paaiškino, kad tokių apribojimų gali artimiausiomis savaitėmis prireikti kai kuriuose Anglijos rajonuose.

B. Johnsonas pareiškė, kad ministrai turėtų būti „realistiškai nusiteikę“ dėl koronaviruso plitimo, ir perspėjo, kad Britanijos laukia „sunkūs laikai“.

Jis taip pat patikino, kad augsiantis skiepijimo nuo koronaviruso tempas leis atšaukti apribojimų. B. Johnsonas taip pat išreiškė viltį, kad per ateinančius tris mėnesius šalyje bus paskiepyta dešimtys milijonų žmonių.

Tuo pat metu britų vyriausybės vadovas pripažino, kad vyriausybė negalėjo „savo galimybių ribose nuspėti“, kad praėjusių metų rudenį Jungtinėje Karalystėje atsiras nauja ir labiau užkrečiama koronaviruso atmaina.

Gruodį Britanijos valdžia pripažino, kad šalyje plinta nauja koronaviruso atmaina, kuri laikoma ne labiau mirtina, kaip „klasikinis“ koronaviruso variantas, tačiau plinta gerokai sparčiau.

Gruodžio 31 d. Britanijos valdžia dėl augančio koronaviruso atvejų skaičiaus priėmė sprendimą aukščiausio lygio apribojimus įvesti dar keliuose šalies regionuose. Iki tol toks režimas galiojo tik Londone ir Pietryčių Anglijoje. Nauji apribojimai taip pat buvo įvesti ir Škotijoje, Velse ir Šiaurės Airijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopūstas

Kopūstas  portretas
Stilistai Anglijos uždaryti dėl šito viruso, todėl jis ir susivėlęs.

Pil.

Pil. portretas
Nu ir baisuoklis,baisus nesusitvarkes plaukus. Kada bus sutvarkyti jam plaukai,kur stilistai Anglijos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių