Anglijoje dėl COVID-19 plitimo įsigalios griežti suvaržymai dar milijonams gyventojų

Jungtinės Karalystės vyriausybė trečiadienį išplėtė griežčiausio lygio suvaržymus, kad jie būtų taikomi trims ketvirtadaliams Anglijos gyventojų, nurodžiusi, kad greitai plintanti nauja infekcijos atmaina jau pasiekė daugumą šalies vietų.

Pasak sveikatos apsaugos sekretoriaus Matto Hancocko (Meto Hankoko), COVID-19 didžiausios rizikos zonai nuo šiol bus priskiriamas ne tik Londonas ir pietrytiniai rajonai, bet ir daug centrinių, šiaurinių ir pietvakarinių Anglijos teritorijų.

Didžiausios rizikos zonų gyventojams patariama likti namuose, draudžiama susitikti skirtingų namų ūkių atstovams, nebūtinos parduotuvės uždaromos, o restoranuose ir baruose leidžiama užsakyti tik maistą išsinešti.

M. Hancockas pasveikino žinią, kad anksčiau trečiadienį buvo išduotas leidimas platinti JK antrą vakciną nuo koronaviruso. Vis tik „sparčiai augantis atvejų skaičius ir tolesnės hospitalizacijos rodo būtinybę imtis veiksmų ten, kur plinta virusas“, pridūrė sekretorius.

„Tai paankstina tą dieną, kai galėsime panaikinti apribojimus, – Bendruomenių Rūmuose sakė jis įstatymų leidėjams. – Tačiau... turime imtis veiksmų, kad suvaldytume virusą dabar, ypač atsižvelgiant į tai, kad naujoji atmaina dar labiau apsunkina šį laikotarpį.“

Labiausiai paveiktų Londono ir pietų Anglijos rajonų ligoninės tampa vis labiau apkrautos, greitosios pagalbos automobiliai negali pristatyti pacientų į kai kurias gydymo įstaigas, kur užimtos visos lovos. Šiuo metu ligoninėse gydoma daugiau COVID-19 pacientų negu per pirmosios epidemijos bangos piką pavasarį.

Britanijoje patvirtinta daugiau nei 71 tūkst. mirties nuo koronaviruso atvejų – tai yra antras didžiausias aukų skaičius Europoje po Italijos. Antradienį JK buvo nustatyta rekordiškai daug naujų užsikrėtimo atvejų – 53 135.

Bendras šalyje užregistruotų užsikrėtimo atvejų skaičius viršija 2,44 milijono.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių