„Airbus“ darbuotojai rengia streiką dėl planuojamo masinio atleidimo

Aviacijos milžinės „Airbus“ darbuotojai trečiadienį pradėjo trumpą streiką dėl bendrovės planų atleisti 15 tūkst. darbuotojų. Darbo jėgos mažinimo planus bendrovė pristatė, atsižvelgusi į lėktuvų paklausą nusmukdžiusią koronaviruso krizę, pasaulio oro linijoms sunkiai tvarkantis su turizmo nuosmukiu, praneša agentūra „Reuters“.

Profsąjungos teigė, kad prie pusantros valandos trukmės streiko Prancūzijos Tulūzos mieste turėtų prisijungti apie 8 tūkst. darbuotojų, kurie ketina žygiuoti šalia vieno iš Tulūzos Blanjako oro uosto, prie kurio įsikūrusi „Airbus“ būstinė, pakilimo takų.

Pranešama, kad oro uosto dėl streiko neketinama uždaryti.

„Airbus“ turi realią atsakomybę tinkamai susidoroti su restruktūrizacija, kuri yra perteklinė ir rodo prastą pavyzdį tiekėjams“, – teigė profsąjungos „Force Ouvriere“ atstovas Jeanas Francois Knepperis.

Vokietijos „ID Metall“ profsąjunga paragino „Airbus“ vengti priverstinių atleidimų lėktuvų gamybos srityje ir „Premium AEROTEC“ padalinyje.

Profsąjungos pakvietė ketvirtadienį Prancūzijos gamyklose surengti didesnio masto protestų.

Paprašyta pakomentuoti protestus, „Airbus“ citavo praėjusią savaitę paskelbtą bendrovės generalinio direktoriaus Guillaume‘o Faury pranešimą, kuriame teigiama, kad bendrovė „susiduria su giliausia krize, kurią ši pramonė yra kada nors patyrusi“, ir priduriama, jog įmonė yra pasiryžusi apriboti socialinį reorganizacijos poveikį.

„Airbus“ teigė, kad trečdalio iš 15 tūkst. darbo vietų ketinama atsisakyti Prancūzijoje. Į šį skaičių įskaitomos 3 378 darbo vietos, kurių ketinama atsisakyti Tulūzos mieste, – jame bendrovė gamina plataus korpuso lėktuvus ir mažesnius „A320“ modelio orlaivius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių