Vakcinos nuo COVID-19 gamintojos „AstraZeneca“ pelnas 2020 m. išaugo dvigubai

Jungtinės Karalystės (JK) farmacijos milžinės „AstraZeneca“, gaminančios vakciną nuo COVID-19, pelnas praėjusiais metais išaugo dvigubai ir pasiekė 2,64 mlrd. eurų, daugiausia dėl sėkmingų vaistų nuo vėžio pardavimų.

Grynasis pelnas pernai, palyginti su 2019 m., augo net 139 proc., o pajamos iš vaistų nuo vėžio, įskaitant „Lynparza“ ir „Tagrisso“, šoktelėjo 23 proc.

„Nepaisant reikšmingo pandemijos poveikio, mums pavyko pasiekti dviženklį augimą“, – teigė bendrovės generalinis direktorius Pascalis Soriotas.

„Nuolatiniai mūsų vaistų linijų pasiekimai, spartėjantys verslo pajėgumai ir vakcinos nuo COVID-19 pažanga parodė, ką mes galime pasiekti“, – pridūrė jis.

Trečiadienį „AstraZeneca“ paskelbė ketinanti antrą ketvirtį didinti savo vakcinos gamybos apimtis kartu su Vokietijos bendrove „IDT Biologika“.

Anksčiau tarp „AstraZeneca“ ir ES šalių buvo kilusi įtampa, nes bendrovė pranešė vėluosianti pristatyti visas žadėtas vakcinos nuo COVID-19 dozes dėl trukdžių gamyklose.

Nors Jungtinėje Karalystėje „AstraZeneca“ vakcina jau yra paskiepyti milijonai gyventojų, bendrovė vakciną į ES šalis pradėjo tiekti tik praeitą penktadienį, nes Europos vaistų agentūra (EVA) ilgiau svarstė šios vakcinos tinkamumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
siam setonui 2a nauda pelnas ir zmoniu sielos uz dyka?...

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
klausimas iš kur dvigubai , jei skelbė kad pardavinės už savikainą . Kodėl Lietuvos seimas slepia vakcinų kainas ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių