Teismas po savaitės skelbs sprendimą L.Pociūnienės ir VSD ginče

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį išnagrinėjo Baltarusijoje mįslingai žuvusio saugumo karininko Vytauto Pociūno našlės Liudvikos Pociūnienės skundą Valstybės saugumo departamentui (VSD) ir po savaitės skelbs sprendimą.

Sprendimas bus paskelbtas spalio 26 dieną, teigiama ketvirtadienį išplatintame teismo pranešime spaudai.

Pasak L.Pociūnienės, nors žūties momentu V.Pociūnas formaliai tarnybiniais ryšiais buvo susietas su Užsienio reikalų ministerija, jis nebuvo atleistas ir iš tarnybos Valstybės saugumo departamente, todėl žūties atveju jo šeimai priklauso įstatyme numatyta kompensacija.

Baltarusijoje žuvusio buvusio VSD pulkininko Vytauto Pociūno našlė L.Pociūnienė byloje prašo teismo nustatyti, kad jos vyro žūtis yra įvykis, atsitikęs apdraustajam vykdant tarnybines pareigas kaip VSD pareigūnui.

Pareigūno našlei Užsienio reikalų ministerija jau yra išmokėjusi 2,5 metų paskutinio tarnybinio atlyginimo dydžio kompensaciją. Bet įstatymai esą leidžia L.Pociūnienei pasirinkti kompensaciją ir ją gavusi iš VSD, ministerijos skirtus pinigus moteris grąžintų.

VSD teisme atstovaujantys teisininkai nesutinka dėl kompensacijos išmokėjimo, nes, anot jų, V.Pociūnas žūties metu nevykdė jokių departamento įgaliojimų, buvo Užsienio reikalų ministerijos pareigūnas.

V Pociūnas žuvo 2006-ųjų rugpjūčio 23-iosios naktį, iškritęs iš devinto aukšto viešbutyje Breste. Generalinė prokuratūra dukart buvo pripažinusi, kad ši mirtis buvo nelaimingas atsitikimas, tačiau teismo nurodymu ikiteisminis tyrimas vėl atnaujintas. Dabar tarp kitų versijų tiriama ir nužudymo versija.


Šiame straipsnyje: Liudvika PociūnienėVSDteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ir

ir portretas
koks manote bus verdiktas?

manau

manau portretas
kad kol bus valdžioje (kriminalinėje pilkųjų kardinolų) visokie žydrieji albinai, naftos turėtojai (negi magnatais juos pavadinsi?), tai verdiktas vienas - nelaimingas atsitikimas, nes per daug žinojo.

T

T portretas
KGB valdo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių