Šuo susekė cigarečių kontrabandininką

Tarnybinis pasieniečių šuo susekė septyniolikmetį cigarečių kontrabandininką, kuris nuo pasieniečių bandė pasprukti automobiliu perdurtomis padangomis, o vėliau slėpėsi miške.

Vakar popiet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pasieniečiai Jurbarko savivaldybės Ridelkalnio kaimo ribose, už puskilometrio nuo sienos su Rusija, pastebėjo įtartiną automobilį. Pareigūnai iškart įtarė, kad tarp kontrabandininkų populiarios markės „Subaru Legacy" gabenama kontrabanda, nes mašina buvo be valstybinių numerių.

Pasieniečiai nurodė automobilio vairuotojui sustoti, tačiau šis nepakluso ir padidino greitį. Maždaug už 100 metrų buvęs pareigūnas patiesė ant kelio vadinamąjį „ežį". Jį „Subaru" pervažiavo ir dideliu greičiu nulėkė miško keliuku.

Pasieniečiai tarnybiniu automobiliu pradėjo persekiojimą ir už maždaug kilometro miške aptiko sprukusį automobilį perdurtomis padangomis. Jo variklis dar veikė, tačiau vairuotojas buvo spėjęs pasišalinti.

„Subaru Legacy" išimtomis galinėmis sėdynėmis buvo prigrūstas kontrabandinių rūkalų. Iš viso juo gabenta 19 dėžių su cigaretėmis - 9500 pakelių „Jin Ling" ir 1500 pakelių „Saint George Ligts" su rusiškomis banderolėmis.

Netrukus į įvykio vietą atvyko Viešvilės užkardos kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu Spaideriu. Vos 9 mėnesių keturkojui surasti pasprukusį kontrabandininką buvo pirmoji rimta užduotis jo tarnybos pasienyje metu, su kuria jis puikiai susidorojo.

Po maždaug valandą trukusios paieškos už beveik apie 3 kilometrų Spaideris prisivijo pasprukusį vairuotoją, kuris dar bandė bėgti, bet atskubėjusių Viešvilės pasieniečių bei jiems talkinančių kolegų iš Šiaulių rinktinės Pasvalio užkardos buvo sulaikytas. Paaiškėjo, kad tai 17-metis tauragiškis. Manoma, kad jis už atlygį atliko kontrabandos vežėjo vaidmenį.

Pagėgių rinktinėje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Cigaretės ir automobilis saugomi Viešvilės užkardoje. Septyniolikmetis po apklausos perduotas tėvams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių