M.Kuprevičius: tai persekiojimas už kritiką ir Garliavos įvykius

Už Editai Žiobienei tariamai atsiųsta grąsinantį laišką teisiamas Marius Kuprevičius teigia, jog byloje nėra nei vieno įkalčio, kad laišką būtų siuntęs jis.

„Nei ekspertai, nei Facebooko administracija nepatvirtino, kad IP iš kurio siųstas laiškas yra mano. Tyrėjai taip pat buvo užklausę mano mobiliojo telefono operatorių, tačiau „Bitė“ atsakė, jog aš iš savo mobiliojo telefono niekada neprisijunginėjau prie interneto. Nėra jokių įkalčių ir tai jau buvo aišku ikiteisminio tyrimo metu, tačiau prokurorė Vida Gedvilienė, užuot atsiprašiusi ir nutraukusi bylą, nusprendė ją perduoti teismui“, - portalui 1diena.lt kalbėjo vienas aktyviausių Drąsiaus Kedžio dukters gynėjų.

Absurdu jis vadina ne  tik pačią bylą, bet ir prokurorės tvirtinimus, kad yra aštuoni labai svarbūs liudytojai, tarp jų ir mažamečiai vaikai, kuriuos būtina apklausti. „Tie vaikai yra mano žmonos brolio ir jo sugyventinės vaikai. Jiems buvo parodyta mano nuotrauka ir klausta, ar jie mane pažįsta. Jų atsakymas buvo teigiamas, juk negali jie manęs nepažinoti. Vienas vaikas dar paliudijo, jog matė mane sėdintį prie kompiuterio. Štai ir visi jų svarbūs liudytojai“, - sakė M.Kuprevičius.

Ketvirtadienį priimtą Vilniaus miesto 3-iosios apylinkės teismo sprendimą į spalio mėnesį vyksiantį teismo posėdį atvesdinti visus liudytojus M.Kuprevičius vadina spaudimu ir persekiojimu už valdžios kritiką bei Garliavos įvykius. „Gal jie tokiais žingsniais, nervindami mano žmoną, mano giminaičius galvoja, jog aš prisipažinsiu? To nebus. Aš 102 proc. esu įsitikinęs, kad būsiu išteisintas ir joks spaudimas nei manęs, nei mano šeimos nepaveiks“, - piktinasi M.Kuprevičius.

Kaip jau rašėme, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus Vaiko teisių apsaugos kontrolierės E.Žiobienės pareiškimą. Ji teigė iš M.Kuprevičiaus sulaukusi grasinančio laiško. „Atvirai pareiškiu – jeigu padėsi Deimantę grąžinti Stankūnaitei, tai prapulsi... nežinau, ką prieš tave turi VSD, o gal tik naudojasi tavo sužeista psichika, bet tu esi baisiau už Čikatilą, kuris sąmoningai žudė žmones, už Lietuvos vaikų ašaras aš tave asmeniškai bausiu“, – buvo rašoma jame.

Praėjus vos kelioms dienoms po pareiškimo gavimo, ši byla buvo pradėta nagrinėti teisme, tačiau teismas pasigedo įrodymų ir grąžino ją tyrimui papildyti. Atliekant tyrimą kratos buvo atliktos tiek M.Kuprevičiaus, tiek jo žmonos giminaičių namuose, jų metu paimti kompiuteriai.

„Žmonos brolio namuose per kratą rado peticiją prieš E.Žiobienę, aiškino, kad aš jos nekenčiu, kad noriu jog ji nebedirbtų. Taip, peticiją sukūriau, rinkau parašus, buvo įvairūs piketai, tai niekam ne paslaptis, tai rodė visos televizijos. Bet ar tai įrodymas, kad tą laišką rašiau aš?“, - teisėsaugos darbu stebisi M.Kuprevičius.

Su žmona mažametę dukrelę auginantis vyras neatmetama galimybės, kad Vaiko teisių apsaugos kontrolierė tikrai galėjo gauti tokio turinio laišką. Anot jo, rašyti svetimu vardu "Facebook'e" labai lengva – susikuri anketą kito žmogaus vardu ir pavarde, gali net iš tikro asmens puslapio „pasiskolinti“ nuotrauką, o kažką išsiuntus, tą profilį sunaikinti.

„Dėl to jie ir nenustato iš kokio IP laiškas siųstas“, - aiškino M.Kuprevičius, pabrėžęs, kad vienintelis pažeidimas šioje byloje yra tas, kad E.Žiobienė, užuot ginusi Lietuvos vaikus, savo laiką leidžia bendraudama socialiniame tinkle "Facebook".



NAUJAUSI KOMENTARAI

kedo

kedo portretas
Laikykis, Kupreviciau!

laikykis Kupreviciau

laikykis Kupreviciau portretas
tauta su tavim.

velniui

velniui portretas
tave nuteist, kad suputum kalejime uz pasipriesinima anstoliui ,mergaite dar ir dabar ikalinta.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių