Naujasis lietuvių režisierės filmas dvelkia nostalgija

Kino režisierė Giedrė Beinoriūtė artimiausiu metu žiūrovams žada pristatyti naujausią savo darbą - vaidybinį filmą „Balkonas". Tai jau septintasis jaunos režisierės filmas, kuris Lietuvos kino teatruose pasirodys nuo spalio 17 dienos.

„Balkonas" žiūrovus nukels į 9-ojo dešimtmečio Lietuvos provincijos miestelį.

Filmas pasakoja apie dviejų greta gyvenančių vaikų - Emilijos ir Rolano - santykius ir besimezgantį jų tarpusavio ryšį. Iš drovumo ar baimės atsiverti jie bendrauja tik per sieną, sėdėdami kiekvienas savo balkone, arba per elektros lizdą. Po truputėlį vaikai atranda bendrų temų. Jų šeimos narių tarpusavio santykiai yra panašūs. Vienas jau išgyveno tėvų skyrybas, kito tėvai - ties skyrybų riba.

„Pagrindiniai filmo veikėjai yra vaikai, todėl filmas turėtų sudominti jaunuosius kino žiūrovus. Suaugusiesiems „Balkonas" sukels nemažai nostalgiškų prisiminimų ne tik apie tuometinę buitį, gyvenimą, bet ir jausmus, kai nebuvo mobiliųjų telefonų, elektroninio pašto ir kitų šiuolaikinių technologijų", - pasakoja filmo režisierė G.Beinoriūtė.

Pagrindinius vaikų vaidmenis sukūrė vienuolikos metų moksleiviai - Elzbieta Degutytė (Emilija) ir Karolis Savickis (Rolanas). Be jų filme žiūrovai išvys ir gerai pažįstamus aktorius - Rolandą Kazlą ir Viktoriją Kuodytę.

„Laikotarpis, kuris vaizduojamas filme, parinktas neatsitiktinai. Geriau atskleisti filmo istoriją buvo galima pavaizduojant būtent tą laikotarpį, kuriame gyvena „Balkono" herojai", - sako filmo ir studijos „Monoklis" prodiuserė Jurga Gluskinienė.

Naujausias G.Beinoriūtės darbas buvo filmuojamas praėjusiais metais Rūdiškėse, Trakų rajone. Beveik  po metų baigti montavimo darbai, ir filmas bus pristatytas Lietuvos žiūrovams. Jis bus rodomas Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Alytaus ir Marijampolės kino teatruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių