Muzika ir menas Raudondvario dvare

Raudondvario dvaras kviečia į Tarptautinį muzikos ir menų festivalį „Gyvas sapnas", kuris vyks gegužės 30 - birželio 1 dienomis. Siūloma persikelti į teatro, kino, dailės, fotografijos profesionalų, alternatyvios muzikos atlikėjų, didžėjų ir meno maniakų kuriamą realybę Raudondvario dvare.

Festivalyje sapnuosis Gintaro Varno spektaklis „Dekalogas", šokiruos Andriaus Pulkauninko kinetinės trupės performansai „Aš Jus visus labai myliu/mėgstu. Ignacas", „Piromachas".

Jono Meko vizualiųjų menų centras paruoš specialią avangardinio kino ir video programą „Judesio emocija".

Tiek naktį, tiek dieną užsimerkti neleis kino kluono programa „Kinematografo apokalipsė", įtrauksianti į kino ir animacijos šedevrų sūkurį. Profesionalūs menininkai pasiūlys kiekvienam atvykusiam sudalyvauti tapybos, pinhole fotografijos kūrybinėse dirbtuvėse. Norintieji galės mušti ritmą be būgnų, gaminti papuošalus ir kurti kino filmą.

Jaukumo suteiks Ievos Rūtės „Arbatos teatras", kuriame ritualinė arbatos gėrimo ceremonija bus sujungta su performanso elementais. Patyrę ugnies meistrai pasiūlys išmokti žongliravimo technikos.

Festivalyje daug dėmesio skiriama lietuvių ir užsienio muzikos grupėms ir atlikėjams. Išlikusiame vyno rūsyje ir dvaro kieme grumsis gyvos ir elektroninės muzikos bangos. Elektroninio garso virtuozai nenusileis gyvo garso atlikėjams, bosinės gitaros, sintezatoriaus garsai netvers savo kailyje.

Savaitę prieš renginį dvare įsikurs Užupio galera. Dailininkai ir fotografai sename kambaryje kurs pasaką apie Žmogų, fiksuodami gyvenimo akimirkas.

Menų festivalio netradicinėje erdvėje organizatoriai pasirūpins patogiu susisiekimu: iš Vilniaus į Raudondvarį ir atgal. Saulėtoje pievoje išdygs palapinių miestelis.

„Tai ne vienos žvaigždės koncertas, o tris dienas truksianti magija", - teigia organizatoriai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių