Ekskursijos po Klaipėdos uosto akvatoriją

Nuo birželio 8 d. klaipėdiečiams ir uostamiesčio svečiams pradedamos organizuoti nemokamos uosto pažintinės-apžvalginės ekskursijos laivu „Forelle". Jos vyks birželio-liepos mėnesiais.

Birželio-liepos mėnesiais Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija visiems klaipėdiečiams ir uostamiesčio svečiams surengs keliolika nemokamų informacinių-pažintinių ekskursijų laivu „Forelle" po Klaipėdos uosto akvatoriją. Tikimasi, ekskursijos, kurios vyks penktadieniais ir sekmadieniais, sudomins, ir jose dalyvaus norintieji daugiau sužinoti apie uostą.

Pažintinių ekskursijų metu klaipėdiečiai ir uostamiesčio svečiai turės galimybę apžiūrėti uosto terminalus bei pasiklausyti gido pasakojimo apie uostą. Ekskursijos trukmė - viena valanda.

Šia akcija siekiama tiesiogiai ir vaizdžiai supažindinti visuomenę su Klaipėdos uosto veikla, galimybėmis bei perspektyvomis, atskleisti jūrinės pramonės teikiamus ekonominius- socialinius privalumus, jūrinių bendruomenių darbo ir veiklos specifiką, mažinti uosto teritorijų uždarumą visuomenei, prisidėti prie uostamiesčio gyventojų ir jūrinės bendruomenės vienijimo, jūreivystės profesijos įvaizdžio gerinimo.

Šia idėja Klaipėdos uostas taip pat palaiko Europos Komisijos siūlymą kasmet gegužės 20 d. švęsti Europos jūrų dieną, rengiant atvirų durų dienas visuomenei, supažindinant ir informuojant ją apie uostų veiklą, skatinant ir puoselėjant jūrines tradicijas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių