Muitininkai sulaikė nelegaliai siųstas auksines monetas

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Pašto poste sulaikė tris Rusijos penkių rublių nominalo auksines monetas. Tai pirmas kartas šiais metais, kai sulaikomas paštu nelegaliai siųstas auksas, teigiama pranešime spaudai.

Liepos 27 d. Pašto poste atlikdami muitinį tikrinimą, pareigūnai atkreipė dėmesį į nedidelę siuntą iš JAV, kurioje, kaip rodė siuntimo dokumentai, turėjo būti suvenyrai. Atidarius paketą paaiškėjo, kad nedideliame dokumentams skirtame voke vietoj „suvenyrų“ buvo dar vienas, tik kiek mažesnis vokas. Jame rastos trys auksinės 1846, 1835 ir 1893 metų Rusijos penkių rublių nominalo monetos.

Prekių gavėjas, Lietuvos pilietis, pateikė prekių įsigijimui ir gabenimui reikalingus dokumentus, kuriuose buvo nurodyta, jog siuntoje esančių prekių vertė - 84 USD. Kadangi prekių siuntoje esantys dokumentai nesutapo su gavėjo muitinei pateiktais dokumentais, pareigūnai monetų identifikacinius numerius patikrino eBay aukcione. Paaiškėjo, kad auksinės monetos pirktos šiame aukcione už beveik 8,4 tūkst. USD (beveik 20 tūkst. litų) sumą.

Remiantis Pasaulinės pašto konvencija, siunta su nelegaliai gabenamomis prekėmis sulaikyta. Kolekcinės auksinės penkių rublių nominalo monetos įvertintos beveik 20 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: monetosnelegalus krovinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kolekcininkas muitininkams

Kolekcininkas muitininkams portretas
Bravo, dirbat puikiai.. Pagavot stambią žuvį. Vis tiek turėsit grąžinti monetas savininkui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių