Per Kaziuką pasirašytos Mugių tarptautinio bendradarbiavimo sutartys

Vilniaus rotušėje pasirašytos Mugių tarptautinio bendradarbiavimo sutartys. Kaziuko mugės organizatoriaus Asociacijos ,, Šventė visiems‘‘ Prezidento Vytenio Urbos iniciatyva į Vilnių atvyko mugių ir renginių atstovai iš Estijos – Talino Senojo miesto dienų, Rusijos –Kaliningrado miesto ir Baltarusijos –Vitebsko miesto, rašoma savivaldybės pranešime.

Iškilmingo sutarčių pasirašymo metu Vilniaus mero pavaduotojas Jaroslav Kaminski ir kiti svečiai atkreipė dėmesį į tai, kad miestams yra svarbu užmegzti mugių mainų saitus, išsaugoti ilgametes renginių tradicijas, pasidalinti sukaupta patirtimi, partnerystės pagrindu rengti bendrus projektus.

Kaip rašoma savivaldybės puslapyje, pasak iniciatorių, pasirašyti dokumentai sudarys palankias sąlygas mugių organizatoriams pristatyti amatininkus, tautodailininkus, kulinarinio paveldo entuziastus skirtingų šalių miestų renginiuose. Praėjusiais metais analogiškos mugių bendradarbiavimo sutartys pasirašytos su Varšuva, Gdansku, Liublinu ir Sankt Peterburgu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių