ES sutarė būdus, kaip mažinti automobilių skleidžiamą triukšmą

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungai pirmininkaujanti Lietuva baigė derybas su Europos Sąjungos institucijomis dėl automobilių garso lygio.

„Šis svarbus ES teisės aktas reglamentuoja, kad per artimiausius metus turi būti smarkiai sumažintas transporto priemonių skleidžiamas triukšmas. Tai labai svarbu žmonių, ypač miestų gyventojų, sveikatai. Judame teisinga linkme, mažindami neigiamą poveikį aplinkai,“ – pranešime spaudai sakė susisiekimo ministro Rimantas Sinkevičius.

Pasak jo, derybų pabaiga - svarbus Lietuvos prioritetas, stiprinant vidaus rinką pirmininkavimo ES Tarybai metu.

Reglamentas numato, kad automobilių skleidžiamas triukšmas bus mažinimas pamažu, juose bus privaloma įrengti akustines sistemas, pranešė pirmininkavimo spaudos tarnyba.


Šiame straipsnyje: eismastriukšmastransportasES

NAUJAUSI KOMENTARAI

l.a.

l.a. portretas
Gyvenu aleksote. Tai automobilių triukšmas lyginant su lėktuvų(jeigu juos taip galima vadinti) vienas niekas. Net nereguoju į "britvas", nes jos važiuoja ir nuvažiuoja. O šitos "skaridyklės-žoliapjovės" nuo 6 ryto kaiurą dieną be susutojimo, taip nervų sistemą ištampo. Poveikis kaip dantisto grąžtas, ar brūžinimas nagu per stiklą. manau nepašauna nes aukštai burzgia. Tai jeigu jau kovojat su triukšmu, kodėl tik su automobilių?o lėktuvai kaip-netriukšmauja ES, tik aleksote?

Aha

Aha portretas
Pirmiausia priverskit bumčikistus pritildyt bumčikus automobiliuose ir tyčia dusliarkes prasikiurdžiusius riaumot liautis, o jau paskui pradėkit savo "akustines sistemas" nebumčikuojantiems ir tvarkingus duslintuvus turintiems primetinėt.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių