A. Visockas: keliaukite gyventi į Šiaulius ir vaikų pradės daugėti!

  • Teksto dydis:

Šiaulių valdžia siekia didinti gimstamumą. Kiekvienam gimusiam kūdikiui – kraitelis, kiek vėliau – pakvietimas į šventę „Aš – mažasis Šiaulietis“, kurioje pasveikinami visi, tais metais gimę vaikai. Anot mero, tikslas vienas – skatinti šeimą auginti kuo daugiau vaikų. Tiesa, skaičiai rodo visai ką kita – šiemet į šventę pakviesta pusšimčiu kūdikių mažiau nei pernai, praneša LNK.

Tradicinę Vaikų gynimo dieną vyko tradicinis renginys Šiauliuose – „Aš – mažasis Šiaulietis“. Šiemet jis vyko jau 19-tą kartą. Apie šventę LNK žurnalistai kalbėjosi su Šiaulių meru Artūru Visocku.

– Kodėl organizavote šį renginį?

– Kodėl, kad atkreiptume dėmesį į Šiaulių miestą. Čia yra daug tikrosios Lietuvos – tautiniai šokiai, dėmesys vaikams. Birželio 1-oji yra ta diena, kai sveikinamas kiekvienas gimęs vaikas, o tai daro meras. Kiekviena šeima, kiekvienas vaikas gauna atminimo dovanėlę, pasveikinimo tekstuką. Ateina šeimos su seneliais, broliais. Ši šventė, vyksta 19 kartą, reiškia, kad pirmasis pasveikintas jau užaugo – jis pilnametis. Mes lydime ir pirmokus, žengiančius pirmuosius žingsnius mokykloje. Vėliau, kai mokyklą baigia, rodome tikrą dėmesį šeimai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Vaikų Iki vienerių metų buvo pakviesta kiek daugiau nei 800. Skaičiai šiek tiek mažesni nei ankstesniais metais. Kaip manote, kodėl?

– Šventė yra skirta, kad parodytume, jog mums yra svarbu. Keliaukite gyventi į Šiaulius ir vaikų pradės daugėti. Šeimos, kurios susilaukia vieno vaiko, kviečiu ir antro ir trečio susilaukti. Patys turime sukurti savo miestus ir Lietuvą. Jeigu nebus vaikų, kokia bus ta Lietuva? Apie tai ir yra šventė. Čia bus daug geros nuotaikos, tai reiškia, kad Šiauliuose bus gera nuotaika. Šiauliai – Lietuvos miestas, vadinasi Lietuvoje bus gera nuotaika.

Per šventę žurnalistai ir dalyvių teiravosi, kokios jų nuotaikos.

„Labai gerai, labai smagiai. Nusifotografavome su meru, dabar eisime žiūrėti šventės“, – pasakojo kalbinta moteris.

„Ar smagu, kad yra tokia iniciatyva, nes kituose miestuose to nėra?“ – klausė žurnalistė.

„Žinoma, Beatričė jau prieš 12 metų savo diplomą pasiėmė ir puodelį dar turime tą patį. Labai smagu“, – sakė kita pašnekovė.

„Kaip nauja tradicija šeimoje?“ – teiravosi žurnalistė.

„Taip, ir laukėme, ir registravomės iš anksčiau“, – atviravo dar viena moteris.

„Smagios nuotaikos – labai smagiai leidžiame laiką. Svarbiausia – balionai vaikams ir saldainiai. Smagu, geras oras“, – atviravo šventėje kalbintas vyras.

„Ar reikalinga tokia šventė, kuri įprasmina, kad vaikas užauga ir tampa šiauliečiu?“ – teiravosi žurnalistė.

„Žinoma, kad reikalinga. Gauna diplomą“, – patvirtino vyras.

„Pirmoji šventė buvo prieš beveik dešimt metų. Smagu, kad tokios šventės vyksta. Greitai laikas lekia, smagu, kad po tiek metų, kviečia dar tuos vaikučius susirinkti“, – džiaugėsi kalbinta moteris.

„Kaip planavote įprasminti šią šventę, kaip suprantu, jums ji – pirmoji?“ – klausė žurnalistė.

„Vaikučiui dar tik dvi savaitės. Labai džiaugėmės, labai patenkinti esame, kad teko sudalyvauti tokioje šventėje šiais metais“, – džiaugėsi dar viena pašnekovė.

„Ką dar veiksite?“ – šventės dieną teiravosi žurnalistė.

„Nežinau, žiūrėsime, švęsime toliau šventę. Priklausys nuo mažylės, nes dar yra labai mažutė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Visockai palauk keletą metų ir Šiauliuse bus daug visokių tautybių vaikų. Nes pilnas miestas kitataučių. rusakalbių ukrainiečių, kazakų, indų ir neaiškios kilmės žmonių. O kur dar nato kariai.

Turbut,

Turbut, portretas
ten sexgigantu miestas?

o tai ka ten y tuos Siaulius pedofilai visi

o tai ka ten y tuos Siaulius pedofilai  visi portretas
suvaziavo ,kad vaiku prireike ?? ar atvirksciai visus pedofilus susodino y kalejimus , ir vaikuciai gali ramiai ten gyvent ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių