Tikimasi, kad rugsėjį migrantų vaikai jau lankys bendras mokyklas – tik eis su palyda

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė tikisi, kad nuo rugsėjo pirmosios neteisėtai sieną kirtusių migrantų vaikai su palyda turės galimybę lankyti bendras švietimo įstaigas.

„Vaikų teisėmis migrantų, kurie yra Lietuvos teritorijoje, tikrai stengiamės pasirūpinti. (...) Ir tikiuosi, kad vėliausiai nuo rugsėjo pirmosios po truputį jie galės lankyti ir bendrojo ugdymo švietimo įstaigas su palyda. Į tą kryptį tikrai orientuojamės ir einame“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė M. Navickienė.

Be to, vaiko teisių apsaugos kontrolierei užsiminus, kad neteisėtai sieną kirtusių migrantų apgyvendinimo centruose yra vaikų, gyvenančių ne Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos koordinuojamose stovyklose, M. Navickienė patikino, kad tokių atvejų nėra.

Ir tikiuosi, kad vėliausiai nuo rugsėjo pirmosios po truputį jie galės lankyti ir bendrojo ugdymo švietimo įstaigas su palyda.

„Mano žiniomis, tokių vaikų nėra. Jei atsiranda vienas kitas papildomas atvejis, iš karto bandome išspręsti. Yra buvę tokių atvejų, kai vaikai dar tose stovyklose buvo, bet šiandien iš 1152 migrantų turime 529 vaikus, kurie gyvena mūsų stovyklose. Tai didžioji dalis yra vaikų“, – akcentavo M. Navickienė kartu pridurdama, kad visos švietimo paslaugos vaikams yra užtikrinamos.

„Jiems tikrai užtikrinamos ir ugdymo paslaugos, ir tam tikri popamokiniai užsiėmimai“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad į šalį įleisti neteisėti migrantai yra apgyvendinti pritaikytuose apgyvendinimo centruose Rukloje, Pabradėje, Medininkuose, Kybartuose ir Vilniuje. Šiuose centruose migrantai įkurdinti šildomuose pastatuose arba moduliniuose nameliuose.

Į Lietuvą patekusiems ir apgyvendinimo centruose gyvenantiems užsieniečiams veikla organizuojama tik stovyklos ribose.

Visgi, planuojama, kad nuo kovo pradžios migrantų vaikams bus sudaryta galimybė lankyti lietuviškus darželius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebsinori čia gyventi

Nebsinori čia gyventi portretas
Babarai integruosis? Mokysisi Lietuvios istorijos, ar diegs mūsų atžaloms islamo vertybes?

Puiki iniciatyva!

Puiki iniciatyva!  portretas
Jų tėveliai visą dieną būs ramūs, žinodami, kad vaikučiai saugūs ,nes atvyko siekti geresnio gyvenimo,išsilavinimo ,o ne egzistavimo .

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Valdžios brūdai su milijardais lėks lauk iš LT, juodsubiniai statys mečetes, jų prisiveis kaip žiurkių, įves savo įstatymus ir t.t. Teisus p. Antanas, prasidės palaipsninis Lietuvos naikinimas.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių