Teismas laikinai sustabdė Rusijoje pagamintų PBK programų retransliavimą

  • Teksto dydis:

Teismas pirmadienį trims mėnesiams sustabdė kai kurių rusų kalba transliuojančio Pirmojo Baltijos kanalo (BPK) dalies programų retransliavimą Lietuvoje. Teismo sprendimu per kanalą negalės būti rodomos Rusijoje ir kitose ne Europos Sąjungos (ES) šalyse sukurtos laidos.

Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

"Išnagrinėjęs komisijos prašymą, susipažinęs ir įvertinęs rašytinę medžiagą, laidos "Žmogus ir įstatymas" vaizdo įrašu, teismas konstatavo, kad komisijos nustatytos aplinkybės atitinka Visuomenės informavimo įstatymo nuostatas ir tenkino komisijos prašymą, sankcionavo spalio 9 dienos sprendimą", - BNS sakė S.Jacinevičienė-Baltaduonė.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija penktadienį kreipėsi į teismą, prašydama sankcionuoti jos sprendimą įpareigoti Lietuvos retransliuotojus laikinai - trims mėnesiams - sustabdyti PBK programą sudarančių ne Europos Sąjungos šalių laidų retransliavimą Lietuvoje. Komisija tokį sprendimą priėmė praėjusį trečiadienį.

Radijo ir televizijos komisija sprendimą priėmė po to, kai per PBK parodyta melaginga propagandinė laida apie Sausio 13-ąją.

Anot komisijos, laidoje buvo paskleista neapykantą kurstanti ir tikrovės neatitinkanti informacija, tyčiojamasi iš Lietuvos žmonių ir niekinamas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas.

Tuo metu Pirmasis Baltijos kanalas penktadienį pareiškė, jog kanalo transliacijų išjungimą be atitinkamo teismo sprendimo traktuoja kaip neteisėtą.

Po laidos vienas iš kabelinės televizijos operatorių "Cgates" sustabdė PBK retransliavimą. Praėjusį penktadienį atsistatydino Pirmąjį Baltijos kanalą valdančio holdingo vadovė Lietuvoje Jolanta Butkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Protupiai

Protupiai portretas
Durniu valstybe...Dvygubi standatai, dviguba tiesa... paranojikai.

teisybe

teisybe portretas
Daro ka nori.

ZIURIME

ZIURIME portretas
GALA (mokamas) programas. Visai neseniai vietoje REN tv (RUSU PROGRAMA SU LATVISKA PAKRAIPA) kazkodel pradejo transliuoti 1-aji Baltijos kanala. Kodel & Kas prase? Gal stiprejanti Rusijos propaganda ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių