Šv. Roko atlaidai Jiezne – dvasingumo, bendrystės ir bendruomeniškumo sambūris

Šv. Roko atlaidai Jiezne – tai ne tik eilinis atėjimas į bažnyčią pasimelsti. Tai įvykis, kuriam miestelėnai, kraštiečiai ir kitų vietovių krikščionys ruošiasi ilgus mėnesius, planuoja atostogas ir užsako netgi bilietus parskristi į Lietuvą iš kitų šalių.

Ruošiasi ne tik tikintieji, bet ir Jiezno bažnyčios klebonas Rolandas Bičkauskas. Tam, kad mišias galėtų girdėti ne tik žmonės viduje, o ir šventoriuje, aplink bažnyčią pastatomi galingi garsiakalbiai. Dažnai ir pamaldos vyksta šventoriuje, bet šiemet buvo nutarta, kad pagrindinis veiksmas vyks 1670 metais pastatytoje ir tais pačiais metais vyskupo Kazimiero pašventintoje šventovėje. Statybos vyko 15 metų. Vėliau bažnyčia Pacų giminių buvo rekonstruota.

Šalia šventoriaus, kaip įprasta, šurmuliavo mugė. Bet mieliausia buvo stebėti į atlaidus atvykstančius žmones. Jie bendravo, dalijosi įspūdžiais, prisimindavo jaunystę ir bendrus žygius. Ir aš sutikau daug pažįstamų. Tarp kitų buvo įsimaišęs ir Šv. Mišių klausėsi mūsų krašte į Seimą išrinktas Andrius Palionis, pamaldose dalyvavo Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas ir kai kurie Tarybos nariai.

Bažnyčia labai greitai užsipildė ir tikintieji rinkosi šventoriuje. Nemažai žmonių su savimi turėjo nuosavas kėdutes, nes visiems suolų neužteko.

Artėjant Šv. Mišių laikui ir bažnyčioje, ir šventoriuje įsivyravo rimtis ir malda. Išlaužo parapijos klebonas Vilius Sikorskas priminė tikintiesiems Šv. Roko gyvenimą, jo atsidavimą žmonėms, kraštiečių nepagarbą ir paskelbimą šventuoju.

Po liturgijos ir procesijos aplink bažnyčią susirinkusiems koncertavo dainininkas Liudas Mikalauskas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių