ŠMM pasiūlė IT specialistų trūkumo problemos sprendimą

Siekdami padidinti informacinių technologijų (IT) specialistų skaičių, Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) siūlo gerokai didinti valstybės finansavimą informacinių technologijų krypties studijoms.

Informacinių technologijų verslo atstovai guodžiasi, kad jiems nuolat trūksta darbuotojų, nes specialistų poreikis auga, o pasiūla ne, todėl verslas negali plėstis ir konkuruoti su kitų šalių įmonėmis.

Švietimo ir mokslo ministerijai pasiūlius perpus didesnį valstybės finansuojamų vietų skaičių informacinių technologijų studijų programose, verslininkų teigimu, tai galėtų sumažinti atotrūkį tarp specialistų pasiūlos ir paklausos.

„Investuok Lietuvoje“ duomenimis, kiekvienais metais užsiregistruoja apie 4 500 darbo negalinčių rasti absolventų. Du trečdaliai iš jų – socialinių mokslų specialistai. Tuo metu informacinių technologijų sektoriuje kasmet pasiūloma iki 2 tūkstančių naujų darbo vietų, tačiau jos neužpildomos dėl darbuotojų trūkumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deja

deja portretas
tikrovė visai kitokia, žinau jaunų žmonių kurie turi būtent minimą specialybę, bet darbo pagal ją negauna

LukaA

LukaA portretas
Petrui, ir dzin kad nera LT, tegul tik didina nemokamu krepšeliu skaiciu, o darbą gaus Britanijoje

Petras

Petras portretas
Iš patirties galiu pasakyti jog jokio trukumo nera. Yra puciamas burbulas kad kuo daugiau stotu. Kaip pavyzdi pateiksiu norinciu ir siuncianciu cv i rimtas tarptautines kompanijas yra is 80 cv atrenkamas vienas. KOnkurencija yra didele i geras kompanijas. Lietuvos kompanijoms kurios siulo po 600 euru i rankas nera konkurencijos bet ten dazniausiai niekas ir nenori eiti cia tas pats kas statybininku ar valytoju trukumas ar kasininku trukumas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių