Seimo durys akyliau saugomos ir nuo svečių, ir nuo čia dirbančių

„Jau turime galimybę Seimą bei kitas svarbiausias valstybės institucijas saugoti taip, kaip jas ir privalu saugoti“, – neslėpė Vadovybės apsaugos deprtamento (VAD) direktoriaus pavaduotojas Paulius Nemira. Jis taip pat LRT.lt atskleidė, kas anksčiau šias įstaigas trukdė saugoti akyliau.

Dar prieš Seimo pavsario sesijos pabaigą Seimo kanceliarijos darbuotojai buvo nustebę, kad jų imta reikalauti, kaip ir tik retkarčiais atvykstančių pareigūnų ar svečių, praeiti pro detektorių, atiduoti patikrai rankines bei kitus nešulius.

Taip Seime nuolatos dirbantys asmenys privalo praeiti patikrą, ir ateinant į arbą, ir grįžtant po pietų ar iš kokių nors renginių bei susitikimų mieste.

Kaip LRT.lt pasakojo kanceliarijos darbuotojai, šiltuoju metų laiku į darbą važinėjantys dviračiais ir juos paliekantys automobilių aikštelėje Seimo vidiniame kieme, čia budintys VAD pareigūnai „dviratininkų“ patikrą atlieka taip pat itin įdėmiai.

„Tokia patikra sietina su mūsų galimybėmis taip dirbti. Anksčiau VAD postuose Seime ir kitose institucijose trūkdavo žmonių, todėl tiesiog fiziškai neturėjome galimybių atlikti patikrą taip, kaip privalėtume. Tai ir lėmė, jog tam tikrą laiką nuolat Seime ar kitose institucijose dirbančius asmenis tikrindavome pasirinktinai“, – aiškino P. Nemira.

Pažeidinėti Seimo priimtus teisės aktus VAD buvo priverstas dėl finansinio sunkmečio, per kurį teko atsisakyti dalies etatų.

„Šiuo metu mūsų finansinės galimybės geresnės, vėl galėjome susigrąžinti tuos darbuotojų etatus, kurių dėl sunkmečio teko atsisakyti. Todėl nutarėme dirbti taip, kaip mus įpareigoja Seimo sprendimai. Ypač – vasarą, kai žmonių srautai kur kas mažesni. Be to, parlamentarų padėjėjai keičiasi labai dažnai. Tai irgi reikalauja mūsų papildomo budrumo, nes dažna darbuotojų kaita tarsi suformuoja sklylę“, – teigė P. Nemira.

Jis taip pat patvirtino informaciją, kad vyksta kandidatų dirbti VAD atranka ir darbuotojų netrukus turėtų dar padaugėti. Šiemet departamento finansinės galimybės leis priimti dirbti 16-18 žmonių.

„Per sunkmetį žmonės išeidavo į pensiją ar šiaip laimės ieškoti ir jų vietą mes negalėjome nieko priimti, nes tam tiesiog stigo pinigų“, – priminė visai nesenus laikus P. Nemira.

Paklaustas, ar pasitaiko, kad Seimo ar kitų institucijų saugumą prižiūrintys VAD pareigūnai susiduria su tvarkos pažeidėjais, o galbūt ir su pavojingesniais išsišokėliais, P. Nemira priminė atvejį, kai prieš kelerius metus per atvirų durų dieną vienas vyras į Seimą įsinešė ginklą: „Būna, kad atsiranda asmenų, kurie sugalvoja, kaip veikia apsauga. Tas žmogus, įsinešęs ginklą, net buvo sugalvojęs jį pademonstruoti. Tai gerai, kad dar buvo sveiko proto ir nepradėjo šaudyti, nes žmonių Seime tada buvo labai daug“.


Šiame straipsnyje: SeimasapsaugaVAD

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zurba

Zurba portretas
Apsaugos griovi platesni ir tvora aukstesne siulyciau. :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių