Seime bus aptarta, kaip internetas galėtų padėti kovojant su prekyba žmonėmis

  • Teksto dydis:

Seime penktadienį bus aptarta prekybos žmonėmis problematika, kaip internetą panaudoti prevencijai ir užkirsti kelią verbuoti potencialias aukas.

Konferenciją "Tiriant prekybos žmonėmis ir interneto sąsajas: kibernetinė erdvė prevencijai - ne verbavimui" rengia Vidaus reikalų ministerija, bendradarbiaudama su Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetu bei Europos Komisija.

Renginyje laukiama apie 150  atstovų iš Europos Komisijos, Europos Parlamento, Europos Sąjungos valstybių narių, Baltijos jūros regiono, tarptautinių organizacijų, mokslo, verslo, pilietinės visuomenės, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Konferencijoje numatoma diskutuoti apie interneto naudojimą prekybos žmonėmis aukoms verbuoti, apie visuomenės švietimo kampanijas ir kitokią prevencinę veiklą. Taip pat bus aptariama, kaip tiriami nusikaltimai ir atliekamas baudžiamasis persekiojimas, kaip teikti elektronines paslaugas prekybos žmonėmis aukoms ir kt.

Lietuvos teisėsaugos institucijų duomenimis, 2012 metais šalyje buvo atliekami 44 ikiteisminiai tyrimai dėl prekybos žmonėmis. Dauguma tiriamų veikų buvo susijusios su jaunų moterų išvežimu į užsienio valstybes seksualiai išnaudoti ar įdarbinti prostitutėmis.

Pernai Lietuvoje pagalbos kreipėsi per 100 nukentėjusių nuo prekybos žmonėmis asmenų, tačiau ir valstybės institucijų, ir nevyriausybinių organizacijų atstovai pripažįsta, kad oficiali statistika neatspindi realios situacijos.

Tarptautinės darbo organizacijos skaičiavimais, 2002–2011 metais pasaulyje verčiami dirbti ir seksualiai išnaudojami 20,9 mln. žmonių, iš jų 5,5 mln. prekybos žmonėmis aukų – vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių