SAM: ligoninėms ir GMP stotims išvežiotos asmens apsaugos priemonės

  • Teksto dydis:

Lietuvos medikams, kovojantiems su koronaviruso infekcija (COVID-19), per pastarąją parą išvežiota dar viena dalis iš Kinijos atskraidintų vienkartinių asmens apsaugos priemonių.

 


 

Ligoninėms ir GMP stotims išdalinti apsauginiai akiniai, medicininės kaukės, antbačiai, chalatai, medicininės kepurės ir apsauginiai kombinezonai, sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pranešime.

Penkioms šalies organizuojančios ligoninėms (Santaros klinikoms, Kauno klinikoms, Klaipėdos universitetinei ligoninei, Respublikinei Panevėžio ligoninei ir Respublikinei Šiaulių ligoninei), kurios pagal poreikį išdalina gautas asmens apsaugos priemones veikimo teritorijoje esančioms gydymo įstaigoms, nuvežta 23,5 tūkst. apsauginių akinių, 50 tūkst. vienkartinių medicininių kaukių, 328 tūkst. vienkartinių antbačių, daugiau nei 20 tūkst. vienkartinių chalatų, 225 tūkst. medicininių kepurių ir apie 7300 apsauginių kombinezonų.

Taip pat penkioms didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stotims pristatyta 10 tūkst. apsauginių akinių, 11 tūkst. vienkartinių medicininių kaukių, 22,5 tūkst. vienkartinių antbačių, daugiau nei 12 tūkst. vienkartinių chalatų, 25 tūkst. medicininių kepurių ir beveik 1700 apsauginių kombinezonų.

Taip pat Rietavo sav. mobiliai brigadai, Elektrėnų sav. ir Kupiškio r. sav. mobiliems punktams skirta po 1000 apsauginių akinių, 14 tūkst. vienkartinių medicininių kaukių, 7500 vienkartinių antbačių, 2500 vienkartinių chalatų ir 5000 vienkartinių medicininių kepurių. Atvežta ir vienkartinių apsauginių kombinezonų: Rietavui ir Elektrėnams – po 640, Kupiškiui – 584.

Siekiant užtikrinti racionalų asmeninių apsaugos priemonių naudojimą, SAM, bendradarbiaudama su ekspertais, nustatė penkis saugumo lygius, apibrėžiant, kokiais atvejais ir kokias konkrečiai asmens apsaugos priemones turėtų naudoti mūsų šalies gydymo įstaigose dirbantys medikai. Saugumo lygiai nustatyti atsižvelgus į medikų darbo specifiką, t. y. pacientų, su kuriais jie dirba, grupes, taip pat teikiamų paslaugų, patiriamo kontakto pobūdį ir kitus aspektus.

Vadovaujantis šiais lygiais taip pat bus lengviau įvardyti asmens apsaugų poreikį.

Informacija apie Lietuvos medikams paskirstytus asmens apsaugos priemonių kiekius yra nuolat skelbiama SAM internetinėje svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių