S. Gentvilas siūlo privaloma tvarka tikrinti medžioklėje dalyvavusių asmenų blaivumą

Seimo narys Simonas Gentvilas siūlo privaloma tvarka tikrinti medžioklėje dalyvavusių asmenų blaivumą, nustačius bet kokį aplinkos ministro patvirtintų Medžioklės taisyklių pažeidimą.

„Tokiu būdu bus eliminuotas svarbus veiksnys galimo pažeidimo aplinkybėms“, – nurodoma įstatymo projekto aiškinamajame rašte.

Šiuo metu medžioklėje dalyvavusių asmenų blaivumas nėra privalomai tikrinimas.

ELTA primena, kad Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) gavo Vytauto Didžiojo universiteto Gamtos mokslų fakulteto atliktų stumbrų genetinių tyrimų rezultatus, kurie rodo, kad Pašilių stumbryne laikytas stumbriukas – sausio 3 dieną nušautos stumbro patelės jauniklis.

Už sunaikintą jauniklius vedžiojančią (maitinančią) stumbro patelę nustatomas trigubas bazinis tarifas, todėl žala sieks 36 595,26 eurų. Taip pat, atsižvelgiant į tai, kad laukinei gyvūnijai buvo padaryta ypač didelė žala, AAD kreipsis į prokuratūrą pradėti ikiteisminį tyrimą.

Praėjusį penktadienį Valstybinių miškų urėdija informavo AAD, jog Panevėžio regioninio padalinio Pašilių stumbryne sausio pradžioje priglaustas stumbriukas nugaišo.

Stumbriukas buvo Panevėžio rajone per varyminę medžioklę galimai „valstiečio“ Jono Slapšinsko sumedžiotos stumbro patelės jauniklis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senis

Senis portretas
Mala mešla toki pat kaip ir tevas abu Klaipedos šventieji vadinami be nuodemiu dar Masiuli prie kompanijos trečias šventasis jos senai laikas vyti iš seimo kur Grigeo juk S.Gentvilas šauke kad jiem nuolaidas daryt tai dabar tyli subine iraukes.

Man jau bjauru klausytis tų

Man jau bjauru klausytis tų  portretas
seimo opozicinių . Keistokai atrodo dėl stumbrės besijaudinantis liberalas komiteto pirmininkas Gentvilas ir visiškai nesijaudinantis dėl Lietuvos žmonių , jų vaikų - jauniklių :) Kaip kartu su konservatoriumi Majausku kovojo seime prieš " valstiečių " siūlymus dėl atliekų degyklų : atstumas , gyventojų skaičius . Kovojo už " viarslą" , rėkė prarasime investuotojus ir dzin gyventojų sveikata ? Menkystų mentalitetas ..

nuomone

 nuomone portretas
Keistai atrodo liberalo pasiulymai del blaivumo,juk taip priesinotes su kolegom konservatoriais pries valdanciuju alkoholio ribojimo programa ,rekavot ,jie nieko nezino tik bausti ,drausti.O KA PATYS SIUO METU SIULOT? ,aisku bus isversta i kita puse pavadinimas ,nors reiksme ta pati.drausti ,reikalauti ,o gal tik graziai paprasytikad medziotojai patys save patikrintu pries eidami papustu vienas kitam i uodeges
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių