S. Cichanouskaja grįžti į Baltarusiją kol kas neplanuoja

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja, šiuo metu pasitraukusi į Lietuvą, penktadienį sakė kol kas nesuruošianti grįžti į savo šalį, kol jos vyras nėra paleistas iš kalėjimo.

Per vizitą Estijoje atsakydama į žurnalistų klausimą, ar neketina pasekti Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno pavyzdžiu ir sugrįžti į Baltarusiją, S. Cichanouskaja atsakė: „Ne. Jeigu bent vyras būtų laisvėje, žinočiau, kad mano vaikais būtų pasirūpinta. Tokiu atveju sugrįžčiau. Šiaip ar taip, esu motina ir atsakau už savo vaikus.“

Baltarusiją jau šeštą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Jeigu bent vyras būtų laisvėje, žinočiau, kad mano vaikais būtų pasirūpinta.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti. Opozicija jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Baltarusijoje S. Cichanouskajai yra iškeltos dvi baudžiamosios bylos, o jos vyras tebelaikomas kalėjime, nurodė Estijos visuomeninis transliuotojas ERR.

S. Cichanouskaja į Estiją atvyko dalyvauti neoficialiame virtualiame Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos pasitarime, per kurį buvo aptarta žiniasklaidos laisvės padėtis Baltarusijoje. Šis susitikimas buvo inicijuotas Estijos, kuri šiuo metu yra nenuolatinė JT Saugumo Tarybos narė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O KAM JAI GRĮŽTI?

O KAM JAI GRĮŽTI? portretas
Čia ja visi rūpinasi, globoja, o Baltarusijoje jos vieta šalia savo vyro...belangėje.

Anonimas

Anonimas portretas
Ar jau išsigando, kad gaus pagal nuopelnus, kaip Navalnas ? Turėsim šitą varną šerti iki amžiaus galo...gal vis tik geriau deportuoti ?

Įdomu

Įdomu portretas
Įdomu,ar Linkevičius neprarado tikros žmonos?Mat taip jis mylėjo tą Svetlaną,kad net ambasadoriaus postą pra...ko.Konservatorių Majauską,už jaunų konservatorių mergaičių ruošimą lovoje,žmona jį išvarė.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių