Rezoliuciją dėl seksualinių paslaugų pirkimo kriminalizavimo Seimas redaguos

  • Teksto dydis:

Seimas redaguos rezoliucijos projektą, kuria siūloma seksualinių paslaugų pirkėjams taikyti baudžiamąją atsakomybę, o pačių prostitučių - nebausti išvis.

Buvo numatytas balsavimas dėl rezoliucijos priėmimo, tačiau Seimo nariams įregistravus siūlymus sudaryta redakcinė grupė galutiniam tekstui parengti.

Tokią rezoliuciją priimti siūlo konservatorė Vincė Vaidevutė Margevičienė. Pagal projektą, Vyriausybei siūloma teikti Baudžiamojo kodekso pataisas numatant atsakomybę „už prostitucijos, pornografijos ar kitų seksualinio išnaudojimo formų paslaugų pirkimą“.

Taip pačiu siūloma naikinti administracinę atsakomybę už vertimąsi prostitucija. Šiuo metu Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato analogiškas baudas tiek prostitutėms, tiek jų paslaugų pirkėjams.

Vertimasis prostitucija ar atlygintinis naudojimasis prostitucijos paslaugomis užtraukia 300-500 litų baudą, o pakartotinai už tai administracinėn atsakomybėn traukiami asmenys baudžiami 500-1000 litų bauda arba areštu iki 30 parų.

Konservatorė rezoliuciją siūlo priimti argumentuodama, kad naudojimasis prostitučių paslaugomis yra susijęs su kito asmens sudaiktinimu, jo suvedimu į prekės statusą, visuomenės požiūris į parsidavinėjančias moteris yra neigiamas, nors jos yra aukos.

„Žiniasklaidoje pateikiamas negatyvus moters prostitucijoje portretas, palaikantis stereotipinį mąstymą apie vyrus ir moteris, seksistinį požiūrį į moterų vaidmenį visuomenėje, kas ženkliai prisideda prie smurto prieš moteris reiškinio palaikymo, daugialypio požiūrio į prostitucijos reiškinį formavimą“, - rašoma rezoliucijos projekte.

Jame taip pat pažymima, kad šalyje, kurioje palaikomas seksualinių paslaugų pirkimas, prostitucija ir prekyba žmonėmis seksualinio išnaudojimo ar nusikalstamos veiklos organizavimo tikslais, yra pažeidžiamos žmogaus teisės, didėja nusikalstamumas ir socialinė atskirtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NeriusJ

NeriusJ portretas
Cia kas nieko nebaigus slebyzavoja? Baust tik paslaugos pirkejus, tj gal dar bausti tik kontrabandos pirkejus, su protu susipyko... Isvis prostitucija legalizuot reiktu, siuolaikines moterys nebenori santykiu, kas belieka vyrams? Emigracija ekso tikslais norit sukurt, uzuot iteisinus ir uz tai renkant mokescius, verslas cia juk...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių