Rašytojas S. Kanovičius: man gėda dėl žiniasklaidos tylėjimo

Savaitgalį Šeduvos žydų memorialinis fondas Šeduvai padovanojo naują greitosios pagalbos automobilį. Fondo steigėjas ir kuratorius, rašytojas Sergejus Kanovičius neslėpė apmaudo, kad pozityvios žinios žiniasklaidos yra ignoruojamos.

Pirmadienį žinomas visuomenininkas pasisakė, paskelbęs žinutę savo „Facebook“ paskyroje.

„Keli žodžiai apie greitosios automobilį. Ne tiek apie jį, kiek apie žmones. Radviliškio GMPC direktorė, Sibire gimusi ir rusės motinos išmaitinta, inteligentiška moteris sakė, kad tol, kol nepamatys automobilio, tol manys, kad gyvena sapne, susigraudino, kai pasirašinėjo sutartį, kartojo, kad dar netikinti tuo, kas vyksta. Ir įvyko. Šeduvos greitosios punkto brigada, atvykus automobiliui į punktą, sunkiai tramdė ašaras, vis dėkojo ir dėkojo, ranką spaudė dviem rankom“, – apie jaudinančią akimirką Šeduvos miestelio šventės metu pasakojo S.Kanovičius.

Anot jo, kai kurių savo „Facebook“ draugų jis prašęs pasidalinti šia džiugia naujiena, tačiau  mažai kas į tai sureagavo. „Ne todėl, kad man reikia „laikų", o todėl, kad manau, kad naujiena neeilinė, pozityvi ir Lietuvai svarbi. Man labai daug ką pasakė kai kurių FB bičiulių, gana žinomų Lietuvos politinėje ir visuomeninėje erdvėje NEreakcija. Man tai labai daug ką pasako“, – nusivylimo neslėpė rašytojas.

Jis taip pat sukritikavo Lietuvos žiniasklaidą, kuriai tokia naujiena nepasirodė svarbi.

„Kaip ir žiniasklaida, kuriai veik visai be išimties buvo nusiųstas BNS pranešimas, – portalams kaunodiena.lt, lrytas.lt, bernardinai.lt – dėkui. Kitų tyla yra iškalbingas ženklas. Siena, kuri vis viena neatlaikys tų Šeduvos žmonių gerumo. O dėl tylinčios žiniasklaidos tepasakysiu – man neišpasakytai gėda dėl jos tylėjimo. Dirbsime darbus toliau“, – ryžtingai sakė S.Kanovičius.

Šeduvos žydų memorialinis fondas inicijuoja Šeduvos žydų bendruomenės atminimo išsaugojimo ir įamžinimo projektą „Dingęs Štetlas“.

Šeduvos žydų memorialinis fondas jau treti metai vykdo projektą „Dingęs Štetlas“, kuris numato Šeduvos žydų muziejaus pastatymą. Jau atlikti Šeduvos žydų kapinių ir masinių žudynių vietų tvarkybos darbai. „Dingęs Štetlas“ jau susilaukė tarptautinio pripažinimo – jis yra įtrauktas į Europos lankytinų memorialų žemėlapį, taip pat į Lietuvos žydų paveldo kelią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arvydas damijonaitis

arvydas damijonaitis portretas
Po 1945 metų NKVD-KGB,raudonieji naciai (50 proc.žydų tautybės nusikaltėliai)Lietuvoje sunaikino per vieną milijoną lietuvių. Kanovičiai apie tai nutyli,vadinasi pritaria žudynėms..Pagarbiai Arvydas Damijonaitis.

arvydas damijonaitis

arvydas damijonaitis portretas
Protestas.”Trėmimai” – raudonųjų nacių “išradimas”, pigus masinių žudymų būdas. NKVD – KGB (50proc.žydų tautybės vadovų) – raudonieji naciai, nužudė šimteriopai daugiau nekaltų žmonių nei rudieji naciai. Kaltinimai "antisemitizmu", nutylint, neigiant žydų tautybės „raudonųjų nacių“ vykdytą lietuvių ir kitų tautų genocidą, yra nusikaltimas, baudžiamosios teisės objektas. Patogu, pelninga prisidengti „antisemitizmu“ ( Norman Finkelstein. Holokausto industrija). Pagarbiai Arvydas Damijonaitis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių