Prie Seimo susirinkę onkologiniai ligoniai priminė: vėžys – ne sloga

  • Teksto dydis:

Pasipuošę baltomis kepuraitėmis ir rankose laikydami plakatus, onkologiniai ligoniai rinkosi prie Seimo. Jie priminė, kad vėžys – ne sloga ir, kad visi sergantieji nori gyventi. Tačiau susiduriama su daugybe problemų: informacijos ir paslaugų trūkumu, diskriminacija darbo rinkoje, o sergantiesiems skaudžiausia, kad modernūs ir efektyvūs gydymo metodai vis dar prieinami ne visiems.

Šiandien turbūt nerasime nė vieno, kuris vienaip ar kitaip nebūtų susidūręs su onkologine liga: serga patys, šeimos nariai, draugai, kolegos. 

Ir nors vėžys dažniausia mirties priežastis amžiaus grupėje iki 70 metų, onkologinės ligos užklumpa vis jaunesnius. 

Siekdami priminti, kad vėžys – ne sloga, o visi susirgę nori gyventi, pusšimtis žmonių susitiko prie Seimo. Taip norėta priminti problemas, su kuriomis susiduria tūkstančiai sergančiųjų. 

Sergantieji susiduria ir su informacijos, paslaugų trūkumu, diskriminacija darbo rinkoje. Trūksta nuo psichologinės pagalbos prieinamumo iki reabilitacijos ar elementarios paramos gydymosi metu. 

Tačiau sergantiesiems skaudžiausia, kad modernūs ir efektyvūs gydymo metodai pasiekiami ne visiems. 

Pagalbos prireikia ne tik susirgusiems, bet ir jų artimiesiems. 

Sveikatos apsaugos ministras tikina, kad naujausi vaistai maksimaliai greitai įtraukiami į kompensuojamųjų sąrašus, o psichologinė pagalba, kurios sergantieji laukia po 3 ar 4 mėnesius, juos pasieks greičiau. 

Mitingo organizatoriai primena, kad nėra statistikos, kiek Lietuvoje žmonių serga vėžiu, kokio tipo vėžys labiausiai paplitęs ir kokiose amžiaus grupėse. 

Tad vienas iš mitingo reikalavimų – sukurti darbo grupę, kuri surinktų statistiką ir teiktų siūlymus dėl įstatymų pakeitimų. Be to, reikalaujama ir vieno langelio principo – kad psichologo, socialinio darbuotojo ir gydymo paslaugas pacientai  gautų vienoje vietoje. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
Daugybe korporaciju vaaistu Lietuvoja kur visiskai negydo,turiu jau daugiau kaip penkis metus prostatos porblema ,kol naudojau visokius vaistus tik buvo blogiau,jauciauosi gan geriau perejus ant ant sveicarisko papildo red 3,bei gevita prostata,bukit atsargus su gydytojais ,sunnku atrasti tikra specelista ...

ups

ups portretas
Įdomu, kokiu stebuklingu atveju žymus onkologas iš Anglijos labai reikiamu momentu atsidūrė Liteuvoje? ką jis čia veikė, ką konsultavo?....paprastam žmogui tai nepasiekiama, net pasvajoti apie tai neįmanoma....

na nereikejo jankiu y lietuva ysileist

na  nereikejo  jankiu y lietuva  ysileist  portretas
nereikejo leist ju genetines -virusines laborotorijas steigt [grybes su linkevicium nuopelnas]pagaliau nereikejo pirkt ,,nuo visu ligu,,, amerikonisku brangesniu vaistu kuriuos siulo formacijos firmos nereikejo su jankiais pasirasyt prekybos sutarty ,importuot y lietuva GMO produktus , jiems siust svarius lietuviskus ,.....o valgyt savus ...siandien ne kas diena 50 susirgtu veziu ....o per 20 -ar 30 metu butu 50-ciai diagnozuotas vezys....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių