Prezidentė: skydą nuo valstybei kylančių grėsmių padeda formuoti mokytojai

  • Teksto dydis:

Mokytojai, kurių pastangomis ugdomi sąmoningi šalies piliečiai, gali padėti suformuoti „geriausią skydą“ nuo valstybei kylančių grėsmių, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Penktadienį Vilniuje Valdovų rūmuose sveikindama mokytojus, susirinkusius į forumą „Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-mečiui artėjant", šalies vadovė pabrėžė, jog šiandien mokytojams tenka ypatinga užduotis - rengti atsakingą, pilietišką, patriotišką Lietuvos jaunimą.

„Mūsų valstybės stiprybė - atsakingi ir sąmoningi Lietuvos piliečiai. Jūs, mokytojai, turite galimybę ugdyti tokį pilietį nuo pat mažų dienų. Jūsų pastangos gali padėti suformuoti geriausią skydą nuo mūsų valstybei kylančių grėsmių - kritinį mąstymą", - sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentė taip pat akcentavo, kad mokykloje pilietinis ugdymas negali būti tik formalumas ir neturi apsiriboti tik valstybinių švenčių šventimu ir pilietinio ugdymo pamokomis. Anot jos, mokytojai turi drąsiai ir atsakingai diskutuoti su savo mokiniais apie bandymus paveikti Lietuvos gyventojų sąmonę, vertybių sistemą, ryšį su valstybe.

Valdovų rūmuose vykstančiame forume penktadienį dalyvauja daugiau nei 300 pilietiškumo pagrindų, istorijos, lietuvių kalbos, geografijos mokytojų iš visos Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių