Prezidentas kreipiasi į Seimą dėl A. Valantino atleidimo

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pasirašė dekretą, kuriuo kreipėsi į Seimą dėl Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko Algimanto Valantino atleidimo iš šių pareigų, pasibaigus jo paskyrimo terminui.

Vasario pabaigoje tokiam prezidento teikimui pritarė ir Teisėjų taryba.

A. Valantinas Apeliaciniam teismui vadovauja nuo 2016 metų balandžio, 2018-2020 metais jis taip pat užėmė ir Teisėjų tarybos pirmininko pareigas.

35 metų teisinio darbo patirtį turintis A. Valantinas taip pat yra dirbęs Vilniaus apygardos teisme, Jonavos rajono apylinkės teisme, ir Vilniaus miesto apylinkės teisme, buvęs pastarųjų dviejų teismų pirmininku.

2005 – 2010 metais A. Valantinas vadovavo Generalinei prokuratūrai, iš šio posto pasitraukė po neigiamų Seimo išvadų dėl prokuratūros darbo tiriant vadinamąją pedofilijos bylą Garliavoje.

Pagal Konstituciją, Apeliacinio teismo pirmininką iš šio teismo teisėjų skiria prezidentas Seimo pritarimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jie zino

jie zino portretas
Pagal darbo patirti, tai sovietines LTSR aukletinis. Gal as nemoku skaiciuoti ir klystu? Bet 35 metu darbo patirtis juk. Kada Lietuvoje bus paviesinti KGB ir ju pakaliku sarasai? Pasimokinkit is Vokietijos ir leiskite Tautai viska zinoti ir pradeti tikraji issivadavima nuo savu isdaviku.

VALIO --Prezidentuj , senai reikejo tai padaryt

VALIO --Prezidentuj , senai reikejo tai padaryt portretas
priedo reikia atnaujint pedofilijos byla --sis fruktas valantinas zino visus pagrindinius veikejus kuriuos jis gelbejo nuo kalejimo ir nesloves ..apderges visiskai nekaltus zmones kuriuos pakiso po velena...

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kiek žmonių likimą nusprendė...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių