Premjero vizijoje – nacionalinis stadionas 2016 metais ir nemokamos studijos

  • Teksto dydis:

Iki 2016 metų Lietuva turėtų turėti nacionalinį stadioną, 2015 metais - nemokamas bakalauro studijas. Tokius planus šeštadienį per Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) tarybos posėdį atskleidė jos pirmininkas premjeras Algirdas Butkevičius.

"Švietimo ir mokslo sistemoje laukia pertvarka. Iškeltas uždavinys parengti planą, kad nuo 2015 metų gal pavyktų įgyvendinti mums bakalauro studijas nemokamai", - sakė A.Butkevičius.

Jis taip pat pranešė, kad su Europos Komisija vyksta derybos dėl nacionalinio stadiono statybos Vilniuje finansavimo.

"Norėtume nacionalinį stadioną pabaigti 2016 metų liepos 1 dienai, ir būtų galima ten suorganizuoti respublikinę moksleivių dainų šventę. Aišku, ambicingas planas", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Jis informavo, kad jau parengtas pirminis per krizę nesumokėtos pensijų dalies kompensavimo planas.

"Turime praktiškai jau programą, kaip įgyvendinti pradedant šiais metais, bet nedidinant fiskalinio deficito ir valstybės skolos", - sakė A.Butkevičius.

Šios programos jis nedetalizavo, tvirtindamas, kad viešai apie ją kalbėti dar per anksti.

Artėjant rinkimams LSDP lyderis prašė kolegų nedarytų politinių klaidų.

"Turime nedaryti politinių klaidų - negalvoti pasisakymai žiniasklaidoje, vidinė konkurencija, (...) ypač atsargiai reikia kalbėti ir vertinti politinius reiškinius, galinčius sulaukti tarptautinio vertinimo, nes tai gali išgąsdinti investuotojus ir net pabloginti diplomatinius santykius", - teigė politikas.

LSDP yra didžiausia valdančiosios koalicijos partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ray

ray portretas
kaip galima zmones tokiom figniom zombinti.2016 metais ,o ir 50-ciai metu i prieki varguoliu kupras bus prislege koncervu parupinta laivo-saugyklos afera,kuri kainuos puse limono i diena,nusispjaunant i ref.del AE tautos valios,bus statoma elektrine kuri taip pat ta skolu"kupra" padidins,bet niekas nezada,kad elektra pigiau kainuos.O kur dar esamos skolos ??? O nacionalinis stadionas jau tikriausiai dabar daugiau nei WEMBLEY kainavo....dargi nugriaut pradeta reikia ,kuris jau milijonus kainavo,juk konstrukcijos jau netinkamos....dar griovimo islaidos....zodziu nesibaigiancios pinigu plovyklos...tai ,tu valdziazmogiu atzaloms,i kuriu kisenes isvogti pinigai nuseda ir taip studijos nemokamos :(

Joa

Joa portretas
Del stadiono, o ypac del nemokamu studiju, tai cia idomiai, idomiai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių