Premjeras: Vyriausybė planuoja dar dviem savaitėms pratęsti karantiną

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad karantinas, nusprendus Vyriausybei, bus pratęstas dar dviem savaitėms. Tačiau, ministro pirmininko teigimu, jau po Velykų smulkusis verslas gali tikėtis karantininių priemonių švelninimo.

„Jei Vyriausybė apsispręs, tai (karantinas – ELTA) bus pratęstas dviem savaitėms, o švelninimo sąlygos bus po Velykų“, – Seime žurnalistams kalbėjo S. Skvernelis.

„Mes, matyt, atpalaiduosime smulkųjį verslą ir sudėliosime sąlygas (dėl saugumo – ELTA)“, – pridūrė premjeras.

S. Skvernelio teigimu, tie subjektai, kurie norės atnaujinti verslą, turės užtikrinti saugumą: bus galima į patalpas įleisti tik tam tikrą klientų skaičių, turės būti užtikrinta išėjimo ir įėjimo kontrolė, pardavėjai negalės būti rizikos grupėse, bus privalomas dezinfekcinis skystis ir kitos apsaugos priemonės.

„Tik tokioms sąlygoms esant smulkusis verslas galės „pasileisti“, – teigė premjeras, pridurdamas, kad ateinantis šventinis savaitgalis yra kritiškai svarbus.

„Jei mes jį atlaikysime, pademonstruosime brandą, prognozės, kurios yra teikiamos analitikų, leidžia kalbėti, kad mes stabilizavome situaciją“, – pabrėžė premjeras. Tačiau, kartu akcentavo jis, jei po savaitgalio įvyks koronaviruso protrūkis, reikės dar papildomai dienų krizei stabilizuoti.

„Tačiau jei bus savaitgalio šuolis – reikės 10 parų šio šuolio suvaldymui ir dar 10-12 parų – stabilizacijai. Tad būkime kantrūs ir pakentėkime šį savaitgalį“, – kalbėjo premjeras.

„Taip, karantinas bus pratęstas dar dviem savaitėms“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė S. Skvernelis.

„Ir primenu, ką sakiau vakar: tikimės, kad po Velykų jau bus galima pradėti galvoti apie karantino sąlygų švelninimą. Visų pirma – kalbant apie smulkųjį verslą.

Su sąlyga, kad mums visiems pavyks tinkamai „atlaikyti“ Velykų savaitgalį. Todėl dar kartą prašau atsakingo požiūrio į save ir kitus.

Likite namuose. Nelankykite kituose miestuose gyvenančių senelių, tėvų, artimųjų. Laikykitės karantino sąlygų, tai labai svarbu“, – ragino premjeras.

Primename, kad karantinas Lietuvoje prasidėjo kovo 16 dieną, kol kas jis pratęstas iki balandžio 13 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

čempionas ,

čempionas , portretas
jau nusibodo juodai, vis kas diena tas kalbas kalbėti, ir ta kauke dėti , ant snukio, mano nuomone seniai buvo laikas pradėti dirbti, tik naudinga darba liaudi užimtumu aprupinti, juk tu medicinos prekiu tiek pirkta kad net nereikia tokio lygio gėrio, nežinau aismeniškai man kauke yra netinkama 80m, pagal sveikatos stovio mano plaučiai neikviepia tokio dydžio dozes oro ir man širdis ritmas pliusoja stoja kur eiti pas kurios gydytojus poliklinikos nepriima o kalbėti per atstuma su savo šeimos gydytoju prasme yra prasta, turi gydytojas mano veida matyti ir kalbėti tikra lygos diagnostikos procedura, o aš to negaunu, namie išsisedėjau du mėn man oro trukumas juk jokio gero busto aš neturiu o kambariukas yra dežes pavidalo, kada mes seniai pasirinksime savo jegos šeiminikai ir vertinsim ne jūsų nurodymus ir bėdas tas kur jus ponai sugalvojote senius suvarytin ir išdžiovinti, kaip pamidorus, gėda gėda jums debilai,

Anonimas

Anonimas portretas
Pripirkta milijonai kaukių, kurias būtina realizuoti dvidešimteriopa kaina. Kol visų neišparduos, tol bus karantinas. Juk pelnas yra svarbiausia net ir epidemijos metu. O jei dar nuo jo kai kam nubyra...

ALGIS

ALGIS portretas
KOKS TIKSLAS PRATESINĖTI , JEIGU PATYS TOLIAU ORGANIZUOJAT JO PAŽEIDIMUS , TAI YRA UŽKRATĄ IVEŽINĖJAT LĖKTUVAIS , LAIVAIS , KELTAIS IR DAR VAIDINAT ''ŠVENTUOSIUS'' .
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių