Prasideda išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose

Prasideda išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose ir referendume dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) statybų Lietuvoje.

Balsavimas iš anksto vyks nuo 8 iki 20 valandos trečiadienį ir ketvirtadienį visų šalies savivaldybių patalpose. Balsuoti iš anksto gali visi rinkėjai, kurie rinkimų dieną negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę.

Taip pat trečiadienį prasideda balsavimas specialiuose paštuose. Čia balsuoja esantieji sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, arba atliekantieji karo tarnybą, taip pat esantieji sulaikymo ir įkalinimo įstaigose. Balsavimas specialiuose paštuose vyksta nuo trečiadienio iki penktadienio.

Taip pat šią savaitę iki rinkimų namuose balsuoti galės neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, taip pat sukakę 70 metų ir vyresni, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę.

Balsavimas namuose vyks penktadienį ir šeštadienį.Rinkimų dieną sekmadienį balsavimas rinkimų apylinkėse prasidės 7 ir baigsis 20 valandą.

Eiliniuose Seimo rinkimuose dalyvauja 17 partijų ir viena keturių partijų koalicija, iš viso keliama apie 2 tūkst. kandidatų, o rinkimų teisę turi per 2,5 mln. Lietuvos piliečių. Kartu su rinkimais vyksta patariamasis referendumas dėl naujos atominės jėgainės statybų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepasiduokime

Nepasiduokime portretas
4 metus niekas nesiveržė į vyriausybę, sėdėjo opozicijoje ir drabstėsi purvais, nes matė, kad padėtis sunki, kai TS- LKD ir koalicija iškopė arklides, tuomet pasipylė norinčių į Seimą (net 2000 norinčių). Nepasiduokime apgauliai ir neleiskime sukčiams ateiti į Seimą. Tegul tęsia pradėtus darbus dabar esanti valdžia. Sekime Latvių pavyzdžiu. Dėl atominės referendumo. Referendume nedalyvaukite. Vietoj parašo referendumui, padėkite brūkšnį, kad nesuklastotų.

Antanas Simoncikas

Antanas Simoncikas portretas
Aš Antanas Simončikas, kandidatuoju į Seimą su sąrašu nr 16, mano numeris sąraše 122. Prašau Jūsų palaikymo, neįgalūs žmonės privalo turėti savo atstovą Seime, kuris gintų jų interesus. Ačiū

NUOMONE

NUOMONE portretas
tUOS PINIGUS BUTU PERVEDE I BIUDZEDA ,TAI BUTUME MAZIAU SKOLINGI,O DABAR PINIGAI ANT STULPU SUKABINTI ,REKLAMAI,MAN NUSISPJAUT ANT RINKIMU ,MELAGIAI NEI VIENU NETIKIU ,O TUO LABIAU GYVENTI SAVO SALYJE DAROSI GEDA,KAINOS KYLA KAIP ANT MIELIU,SILDYMAS NEZMONISKAS,PENSININKAI SKURSTA IR T.T O NELEGALIAI PRALOBE DIDZIUOJASI.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių