Parodė, kaip atrodo „Bayraktaro“ „Vanago“ ženklas

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ir žurnalistas bei visuomenininkas Andrius Tapinas parodė, kaip atrodo kovinio drono „Bayraktar“ „Vanago“ ženklas.

„Bayraktaro“ „Vanago“ ženklas“, – penktadienio vakarą lakoniškai feisbuke rašė A. Anušauskas.

A. Tapinas buvo šiek tiek kalbesnis: „Vanagas“. Jastrub. Jau netrukus visuose karo teatruose P.S. Taip, bus lipdukai, kepurėlės ir kiti šitą įvykį priminsiantys dalykai. Visas pelnas iš pardavimo, aišku, Ukrainai“, – rašė žurnalistas.

Anot jo, penktadienį logotipas iškeliavo pas turkus.

A. Anušausko „Facebook“ nuotr.

Kaip jau buvo skelbta, Krašto apsaugos ministerija (KAM) ir „Laisvės TV“ penktadienį pasirašė tikslinės paramos sutartį dėl kovinio drono „Bayraktar“ TB2 apginklavimo: tam teks 1,5 mln. eurų iš 5,9 mln. eurų žmonių surinktų lėšų.

Pagal sutartį, KAM pavedama už žmonių suaukotas lėšas nupirkti ginkluotę nepilotuojamam koviniam orlaiviui „Bayraktar“ TB2, kurį Lietuvai nemokamai perduos Turkijos bendrovė „Baykar“ . 

KAM ir „Laisvės TV“ sutartis pasirašyta po to, kai Lietuvos žmonės surinko 5,9 mln. eurų koviniam dronui „Bayraktar“ Ukrainos kovotojams, bet Turkijos bendrovė „Baykar“ nusprendė jį padovanoti.

Iš Lietuvos žmonių suaukotų lėšų nepilotuojamo orlaivio apginklavimui bus skirta 1,5 mln. eurų, o likusi suaukota 4,4 mln. eurų suma „Laisvės TV“ sprendimu bus skirta kitai paramai, taip pat ir gynybinei, humanitarinei, taip pat atstatomajai pagalbai Ukrainai.

Planuojama, kad Lietuvos kariuomenės Karinės oro pajėgos nepilotuojamą orlaivį apginklavimui į Lietuvą pargabens per kelias savaites, vėliau jis bus perduotas Ukrainos kovotojams.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeBayraktarBayraktaraskovinis dronas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių