Pabradėje prasideda 4 tūkst. karių pratybos

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone įsikūrusiame Pabradės poligone pirmadienį prasideda karinės pratybos, jose dalyvaus 4 tūkst. karių iš Lietuvos ir dešimties sąjungininkių valstybių.

Per tarptautinius mokymus „Geležinis Vilkas II“ bus treniruojamasi planuoti ir atlikti puolimo bei gynybos operacijas, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pratybos yra skirtos įvertinti Jonavos rajone, Rukloje, dislokuoto tarptautinio sąjungininkų bataliono pasirengimą veikti sąveikaujant su Lietuvos brigados „Geležinis Vilkas“ štabu.

Per mokymus taip pat bus vertinamas Birutės ir Algirdo batalionų pasirengimas planuoti ir vykdyti gynybą bei sąveika dalyvaujant bendrose operacijose su sąjungininkais ir partneriais.

Pabradės poligone ir aplinkinėse civilinėse vietovėse organizuojamose pratybose bus naudojamas principas „pajėgos prieš pajėgas", kuomet dalyvaujantys vienetai mūšio lauke „kovoja" vieni prieš kitus.

Į poligoną iš nuolatinės dislokacijos vietų Alytuje ir Rukloje kariai ir karinė technika pradėjo judėti sekmadienį, intensyviausias judėjimas į mokymų vietą numatomas pirmadienį ir antradienį.

Pirmadienį nuo ryto karinė technika judės maršrutais Rukla – Vievis – Maišiagala – Pabradė ir Rukla – Ukmergė – Maišiagala – Pabradė, taip pat mažesnės kolonos į poligoną vyks iš Kauno ir Radviliškio.

Antradienį didžioji mokymų dalyvių dalis į Gen. S. Žukausko poligoną vyks iš Alytaus, mažesnė dalis – iš Ruklos.

Pagrindinis pratybų „Geležinis vilkas 2019-II“ etapas truks iki lapkričio 18 dienos, technikos grįžimas į nuolatinės dislokacijos vietas planuojamas lapkričio 18-22 dienomis, pranešė KAM.

Visos kolonos bus lydimos Lietuvos kariuomenės Karo policijos ekipažų.

Pratybose dalyvaus kariai iš Lietuvos, Belgijos, Čekijos, Jungtinės Karalystės, Estijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Norvegijos, Nyderlandų, Portugalijos ir Vokietijos.

Mokymų metu poligone ir jo apylinkėse važinės karinė technika, bus naudojami imitaciniai šaudmenys ir pirotechnika.

Iš viso pratybose dalyvaus beveik tūkstantis karinės technikos vienetų - tankų, pėstininkų kovos mašinų, šarvuočių, artilerijos pabūklų, aprūpinimo bei administracinės paskirties transporto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arvys

Arvys  portretas
Jus daugiau nieko ir neverti kaip tik būti užmėtyti kandonais... :)

Anonistui

Anonistui portretas
Mūsų pensininkai labai protingi, jiems laisvė nuo ruskio okupanto yra svarbiau nei papildomas 10€ prie pencijos. Na bet tau parsidaveliui to nesuprasti, vietoj smegenų tik košė. tjruskyne

>Arvy

>Arvy portretas
Džiaukis, ruskiai dreba iž baimes, jankiai juos užmėtys gandonais panaudotais.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių